KANDİL SİMİDİ | Mutfak Ve Tatlar

KANDİL SİMİDİ

~~KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN ~~ KANDİL SİMİDİ





~~KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN ~~
KANDİL SİMİDİ

·         MALZEMELER:
·         100 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·         2 yemek kaşığı, sirke
·         yarım su bardağı, yoğurt
·         2 tane yumurta sarısı
·         1.5 yemek kaşığı, toz şeker
·         1 tatlı kaşığı, tuz
·         1 cay bardağı sıvı yağı
·         1 paket kabartma tozu
·         2 tatlı kaşığı, mahlep
·         alabildiği kadar un ( 3,5 su bardağı kadar un)
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 yumurta akı
·         susam
·         VEYA
·         yumurta sarısı
·         1 çay kaşığı pekmez
·         susam
·         YAPILIŞI:
·         Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğurun.
·         Kıvama gelen hamurdan parçalar koparıp simit şekli verin.
·         Yumurta akına batırıp sonra sırası ile susama bulayın.
·         Yağlı kağıt serilmiş veya hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin.
·         Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında  pişirin.
·         NOT:Arzu ederseniz simitlerin üzerine pekmez ile yumurta sarısını çırpıp sürebilir ve susam serpebilirsiniz.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 1020036825333696200

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item