KANDİL SİMİDİ
~~KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN ~~ KANDİL SİMİDİ
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/01/kandil-simidi.html
~~KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN ~~
KANDİL SİMİDİ
·
MALZEMELER:
·
100 gr oda sıcaklığında
tereyağı veya margarin
·
2 yemek kaşığı,
sirke
·
yarım su bardağı,
yoğurt
·
2 tane yumurta
sarısı
·
1.5 yemek kaşığı,
toz şeker
·
1 tatlı kaşığı, tuz
·
1 cay bardağı sıvı
yağı
·
1 paket kabartma
tozu
·
2 tatlı kaşığı,
mahlep
·
alabildiği kadar un
( 3,5 su bardağı kadar un)
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1 yumurta akı
·
susam
·
VEYA
·
yumurta sarısı
·
1 çay kaşığı pekmez
·
susam
·
YAPILIŞI:
·
Hamur malzemelerini
kulak memesi kıvamında yoğurun.
·
Kıvama gelen
hamurdan parçalar koparıp simit şekli verin.
·
Yumurta akına
batırıp sonra sırası ile susama bulayın.
·
Yağlı kağıt
serilmiş veya hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin.
·
Önceden ısıtılmış
190 derecelik fırında pişirin.
·
NOT:Arzu ederseniz
simitlerin üzerine pekmez ile yumurta sarısını çırpıp sürebilir ve susam
serpebilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN
oooo tüm bloglarda kandil simiti missss.Eline sağlık
YanıtlaSilHayırlı kandiller
Hayırlı kandiller...
YanıtlaSilBu ölçüden kaç simit çıkıyor acaba?
YanıtlaSil