MEYVELİ MERDİVEN PASTA
MEYVELİ MERDİVEN PASTA Sevgili Aynur Ege bizlerle yine harika bir tarif paylaşmşlardır. Kalabalık misafirleriniz , doğum günleri v...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/01/meyveli-merdiven-pasta.html
MEYVELİ MERDİVEN PASTA
Sevgili Aynur Ege bizlerle yine harika bir tarif paylaşmşlardır. Kalabalık misafirleriniz , doğum günleri ve özel günler için lezzetli ve şık bir pasta...
MALZEMELER:
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 çay bardağı ılık su
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
KREMASI İÇİN:
3 poşet krem şanti
3 su bardağı süt
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
ARASI İÇİN:
Muz- Kivi- vişne
Hazır meyve sosu ( 2 paket)
YAPILIŞI:
Yumurtaları köpürene dek çırpalım. Şekeri ekleyerek kabarıp kar beyazı olana kadar mikserle çırpmaya devam edelim. Sıvı yağ ve sıcağa yakın suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Vanilya ,kabartma tozu ve unu ilave edip çırpalım. Yağlanmış dikdörtgen tepsiye harcımızı dökelim. Ve birkaç kez tezgaha tepsiyi vurup havasının çıkmasını sağlayalım.170 derecelik fırında pişirelim.
Krem şantileri süt ile çırpalım ve bir süreliğine buzdolabında bekletelim.
Fırından çıkardığımız kekin soğumasını bekleyelim. Soğuyan kekin ilk parçasını kare şeklinde keselim. Geriye dikdörtgen bir parça kalıyor. Kekleri tam ortadan ikiye keselim. Servis tabağına kare kekin bir parçasını alalım ve üzerini yeteri kadar süt ile ıslatalım. Hatta evde reçel varsa reçelin suyundan da gezdirebilirsiniz. Kekin üzerine yeteri kadar krem şanti sürelim ve üzerine meyve dilimlerini sıralayalım. Soğumuş meyve sosundan gezdirelim.Yine süt ve reçel suyu ile ıslatılmış diğer parçasını üzerine kapatalım.Pastanın üzerini krem şanti ile kaplayalım. Dikdörtgen kekin 1. parçasını pastanın üzerine kenar kısma doğru yerleştirelim. ( Fotoğraftaki gibi). Kekin üzerini yine süt ve reçel suyu le ıslatalım. Meyve dilimlerini sıralayalım. Meyve sosundan gezdirelim Süt ile ıslatılmış diğer parçayı üzerine kapatalım. ve pastanın üzerimi tamamen krem şanti ile kaplayıp meyve sosundan üzerine gezdirelim ve süsleyelim. AFİYET OLSUN