MANTAR MANTISI
MANTAR MANTISI Mantar Mantısını bir çoğumuzun denemediğini sanıyorum... Böyle bir lezzet nasıl anlatılır ki bilmiyorum. Denediğimde be...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/12/mantar-mantisi.html
MANTAR MANTISI
Mantar Mantısını bir çoğumuzun denemediğini sanıyorum... Böyle bir lezzet nasıl anlatılır ki bilmiyorum. Denediğimde bende böyle bir sonuçla karşılaşacağımı beklemiyordum... Bizler çok beğendik... Kendinize ve misafirlerinize mutlaka yapmanızı öneririm...Servis tabağında da çok şık duruyor...Ekmekle yemenizi tavsiye ederim:)
- MALZEMELER:
- 400 gr. büyük boy kültür mantarı
- 200 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Arzuya göre 1-2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz- karabiber
- ÜZERİ İÇİN:
- 5-6 çorba yoğurt
- sarımsak
- tuz
- SOSU İÇİN:
- tereyağ
- pul biber
- nane
- YAPILIŞI:
- Bir tencereye yağı alın ve ince kıyılmış soğanları pembeleşen kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyip,eze eze suyunu çekene kadar kavurun.
- Minik doğranmış domatesi, salçayı ve baharatları ekleyerek pişirin.
- Mantarların kabuklarını soyun ve saplarını koparın.
- Mantarların içlerini temizleyin.
- Her mantarın içine yeteri kadar kıymalı harçtan koyun ve yağlanmış fırın kabına dizin.
- 200 derecede mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Servis tabağına alın ve tek tek mantarların üzerine sarmısaklı yoğurt dökün.
- Tereyağın da pul biber ve naneyi yakıp yoğurdun üzerine gezdirin
- Sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun
Harika bir servis. Harika bir lezzet. Mantının böylesi sizden yenir. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilselmacım,resim,sunum,tarif ve eminim lezzet süper olmuş emeğine sağlık
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM :)
YanıtlaSilGerçekten güzel mantar sevenler için.Bende daha değişik olarak yapıyorum blogda http://guloannemutfakta.blogspot.com/2011/06/mantar-mantisi.html tarifi var sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilSadece offf diyorum.Elinize sağlık
YanıtlaSil