HAMSİ TAVA
HAMSİ TAVA Kış aylarında Pazar günleri. sıkça yaptığım bir tariftir. Yapımı zaman almayan lezzetine doyum olmayan bu HAMSİ TAVANIN y...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/12/hamsi-tava.html
HAMSİ TAVA
Kış aylarında Pazar günleri. sıkça yaptığım bir tariftir. Yapımı zaman almayan lezzetine doyum olmayan bu HAMSİ TAVANIN yanında mantar , fırında elma dilim patates ve bol yeşillikli salata çok yakışıyor.
· Hamsi
· mısır unu
· tuz
· sıvıyağı
· YAPILIŞI:
· Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyip, güzelce yıkayalım. ( Kafasını seviyorsanız kalabilir.)
· Kurutalım.
· Önce yeteri kadar tuzlayıp tek tek mısır ununa bulayalım.
· Hamsi tavası yoksa teflon tavaya 1- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağını alalım ve kızdıralım .
· Hamsileri kuyrukları ortaya gelecek şekilde yıldız şeklinde dizelim..
· Orta hararetli ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirelim.
· Daha sonra düz bir kapağı üzerine kapatıp şekillerini bozmadan hamsiler alt üst ederek pişirelim.
· Yağı azalmışsa ilave edip diğer tarafı da kızarınca yine şeklini bozmadan servis tabağına alalım.
· Sıcak servis yapalım.
· AFİYET OLSUN
Perşembe günü bende fırında yaptım ama görsellerim pek iyiş olmadı. Harika olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
YanıtlaSilhamsi tavası edinmekte fayda var galiba,nefis olmuş.
YanıtlaSilTeşekür ederim :) Hamsi Tava veya hamsi tavası ikiside söyleniyor.
YanıtlaSil