HİNDİ DOLMASI
HİNDİ DOLMASI Büyükçekmece Belediyesi Davet Yemekleri Eğitmeni sevgili Serpil Öner 'den leziz bir Hindi Dolması tarifi. Teşe...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/12/hindi-dolmasi.html
HİNDİ DOLMASI
Büyükçekmece Belediyesi Davet Yemekleri Eğitmeni sevgili Serpil Öner 'den leziz bir Hindi Dolması tarifi. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık ..
·
MALZEMELER:
·
1 adet hindi (orta boy)
·
Marina malzemesi:
·
1 çorba kaşığı elma sirkesi (Veya 1 fincan beyaz şarap).
·
3 çorba kaşığı bal
·
1 çay bardağı zeytinyağı
·
1 adet limon (ince rendelenmiş)
·
2 adet nar
·
1 tatlı kaşığı tane karabiber
·
150 gr tereyağı.
·
İÇ MALZEMESİ:
·
3 çay bardağı zeytinyağı
·
2 adet soğan (minik küpler halinde doğranmış)
·
1 su bardağı kuş üzümü
·
2 çay bardağı su
·
1 su bardağı jülyen doğranmış kayısı
·
1 kg. kestane (közde pişmiş)
·
2 su bardağı badem (beyazlatılmış)
·
YAPILIŞI:
·
Hindi, limon rendesi 1 fincan
beyaz şarap ya da 1 çorba kaşığı elma sirkesi,3
çorba kaşığı bal ve tane karabiberlerle birlikte önce düdüklü tencerede
biraz pişirelim.
·
Dağılmadan pişmesine ara vererek düdüklü tencereden çıkaralım. ( Şarap
piştiğinde alkol uçuyor.)
·
İç malzemenin yapılışı:
·
2 çay bardağı zeytinyağında soğanı yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
·
2 çay bardağı su, kestane, kayısı, badem, tuz ve karabiberi ekleyerek 5
dakika pişirelim. Hindinin içini dolduralım, (ya da iç pilavla içini dolduralım.)
·
HİNDİNİN ÜZERİ İÇİN:
·
2 çorba kaşığı
·
2 çorba kaşığı zeytinyağı
·
birkaç damla limonsuyu
·
tuz ve karabiber
·
Tüm malzemeyi çırparak hindinin üzerine bolca sürelim ve yağlanmış fırın
tepsisine yerleştirelim.
·
180 derece fırında nar gibi kızartalım.
·
Süslemek için ayırdığımız nar taneleri, kayısılar ve bademlerle
süsleyerek servis yapalım.
·
İÇ PİLAV
·
MALZEMELER:
·
3 su bardağı baldo pirinç
·
3-4 adet kuru soğan
·
1 çay bardağı dolmalık fıstık
·
1 çay bardağı kuş üzümü
·
yarım demet maydanoz
·
yarım demet dereotu
·
yeterince tuz- karabiber-yenibahar-nane-tarçın
·
3 su bardağı sıcak su
·
yeterince sıvı yağı
·
YAPILIŞI
·
Pirinçleri tuzlu ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.
·
İnce kıyım doğranmış soğanı ve fıstıkları
sıvı yağda pembeleşene değin kavuralım.
·
Pirinçleri ilave edelim ve tane tane olana kadar kavuralım.
·
Üzüm ve baharatları ekleyelim.
·
Sıcak suyu ekleyelim.önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirelim daha
sonra altını kısalım.
·
Suyunu çekince ince kıyım doğranmış
maydanoz ve dereotunu ilave edelim. ve pilavımızı demlenmeye bırakalım.
·
NOT. Aynı yöntemle Tavuk Dolması yapabilirsiniz.
·
NOT: Dilerseniz ciğeri kızartıp ekleyebilirsiniz.
Çok güzel olmuş. İyi seneler herkese. Serpil hanımın ellerine sağlık.
YanıtlaSilSerpil hanım çok başarılı bir yemek eğitmenidir. MUTLU YILLARRRRR
YanıtlaSil