VİŞNELİ ISLAK KEK

 Browni tadında ; ISLAK KEK Çat kapı gelen misafirlerime  çok kısa sürede yaptığım bir kektir. Mutlaka ve mutlaka vişne eklerim Yaz a...


 Browni tadında ;
ISLAK KEK
Çat kapı gelen misafirlerime  çok kısa sürede yaptığım bir kektir. Mutlaka ve mutlaka vişne eklerim Yaz ayından vişneleri  poşetleyip dolaba kaldırırım. Kek, pasta ve kurabiyeler de vişne kullanmayı seviyorum.
Lütfen tarifi aynen uygulayınız,sonucun  başarılı olduğunu göreceksiniz :)



 MALZEMELER:
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı dolu dolu kakao( 1 kaşığı siyah kakao olsun.)
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
arzuya göre( Ben kullanıyorum.)
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
YAPILIŞI:
 Karıştırma kabımıza yumurtaları kırıp, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım
Şekerimizi ilave edelim,yoğurt kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
Sıvı yağ, süt, kakao ve kabartma tozunu da ekleyip , akıcı bir sos  kıvamına gelene kadar çırpalım.
Bu karışımdan bir su bardağı ayıralım.
Kalan harcımıza unu katıp, biraz daha mikserle çırpalım.
Vişneyi kek harcına  ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım.
Kalıbımıza harcı dökelim.
Ben  Seramik  fırın tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadım,diğer tepsileri yağlayınız. 26 cmlik kare borcama  bu ölçü denk geliyor
Keki soğuk fırına verip,190 derecede pişirelim.Benim midi fırınımda  35 dakikada pişiriyor.

Kekimiz çok güzel pişip kabardı ve fırından çıkardık.

Kek fırından çıkar çıkmaz sıcakken üzerine ayırdığımız sosu dökelim.

AFİYETLER OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

vişne 1509450991698666645

Yorum Gönder

  1. Vişne çok iyi fikir Bu kekin süslemesine bayılıyorum ben. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Vişneli olması dahada lezzet katmıştır ıslak keke..Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Selma hanım, benim oğlanların en sevdiği kek budur.Bir ara neredeyse her gün yapardım,onlarda sütle bitirirdi.O kadar uzun süredir yapmıyorumki,aklıma getirdiniz.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Vişne ve çikolata.. Bayılırım. Enfesss. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Sosta çiğ yumurta istemezsek ne yapmamızı önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifte yumurta çiğ kalmıyor ki, fırından çıkarır çıkarmaz sıcakken sosu döküyoruz, yumurta çiğ kalmıyor, o sıcaklıkla pişiyor ve hiç bir şekilde yumurta kokmaz

      Sil
  6. Selma Hanım ellerinize sağlık derin dondurucuda vişne vs. konulup ne şekilde kullandığınızı anlatırsanız çok memnun olurum

    YanıtlaSil
  7. Nefis gorunuyor islak kek browni tariflerine bayiliyorum ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. Kabartma tozunu atmadan sosu ayirmanizi oneririm . Elinize sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle denedim ama sonuç bu kadar başarılı olmadı..Sosuna kabartma tozunu ekleyip denemenizi öneririm..Ardaki farkı fark edeceksiniz.

      Sil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item