VİŞNELİ ISLAK KEK
Browni tadında ; ISLAK KEK Çat kapı gelen misafirlerime çok kısa sürede yaptığım bir kektir. Mutlaka ve mutlaka vişne eklerim Yaz a...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/12/islak-kek.html
Browni tadında ;
ISLAK KEK
Çat kapı gelen misafirlerime çok kısa sürede yaptığım bir kektir. Mutlaka ve mutlaka vişne eklerim Yaz ayından vişneleri poşetleyip dolaba kaldırırım. Kek, pasta ve kurabiyeler de vişne kullanmayı seviyorum.
Lütfen tarifi aynen uygulayınız,sonucun başarılı olduğunu göreceksiniz :)
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı dolu dolu kakao( 1 kaşığı siyah kakao olsun.)
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
arzuya göre( Ben kullanıyorum.)
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
YAPILIŞI:
Karıştırma kabımıza yumurtaları kırıp, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım
Şekerimizi ilave edelim,yoğurt kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
Sıvı yağ, süt, kakao ve kabartma tozunu da ekleyip , akıcı bir sos kıvamına gelene kadar çırpalım.
Bu karışımdan bir su bardağı ayıralım.
Kalan harcımıza unu katıp, biraz daha mikserle çırpalım.
Vişneyi kek harcına ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım.
Kalıbımıza harcı dökelim.
Ben Seramik fırın tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadım,diğer tepsileri yağlayınız. 26 cmlik kare borcama bu ölçü denk geliyor
Keki soğuk fırına verip,190 derecede pişirelim.Benim midi fırınımda 35 dakikada pişiriyor.
Kek fırından çıkar çıkmaz sıcakken üzerine ayırdığımız sosu dökelim.
AFİYETLER OLSUN
Vişne çok iyi fikir Bu kekin süslemesine bayılıyorum ben. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilharika görünüyor...
YanıtlaSilVişneli olması dahada lezzet katmıştır ıslak keke..Elinize sağlık
YanıtlaSilSelma hanım, benim oğlanların en sevdiği kek budur.Bir ara neredeyse her gün yapardım,onlarda sütle bitirirdi.O kadar uzun süredir yapmıyorumki,aklıma getirdiniz.Elinize sağlık.
YanıtlaSilVişne ve çikolata.. Bayılırım. Enfesss. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..
YanıtlaSilSosta çiğ yumurta istemezsek ne yapmamızı önerirsiniz?
YanıtlaSilBu tarifte yumurta çiğ kalmıyor ki, fırından çıkarır çıkarmaz sıcakken sosu döküyoruz, yumurta çiğ kalmıyor, o sıcaklıkla pişiyor ve hiç bir şekilde yumurta kokmaz
SilSelma Hanım ellerinize sağlık derin dondurucuda vişne vs. konulup ne şekilde kullandığınızı anlatırsanız çok memnun olurum
YanıtlaSilNefis gorunuyor islak kek browni tariflerine bayiliyorum ellerine saglik
YanıtlaSilKabartma tozunu atmadan sosu ayirmanizi oneririm . Elinize sağlık .
YanıtlaSilÖyle denedim ama sonuç bu kadar başarılı olmadı..Sosuna kabartma tozunu ekleyip denemenizi öneririm..Ardaki farkı fark edeceksiniz.
Sil