SİRKELİ DOMATES SOSLU BİBER

SİRKELİ DOMATESLİ ACI BİBER Bu sos özellikle et yemeklerinin ve baklagillerin yanına çok yakışıyor. Biberinden çok suyunu daha çok seve...



SİRKELİ DOMATESLİ ACI BİBER
Bu sos özellikle et yemeklerinin ve baklagillerin yanına çok yakışıyor. Biberinden çok suyunu daha çok seveceğinize inanıyorum.Yalnızca suyuna ekmek bandırarak bile tüketebilirsiniz. Bu sosu, 1 veya yarım litrelik kavanozlara yapmanızı öneririm.Kapağını açtıktan sonra buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.Sos, hava almadıktan sonra kesinlikle bozulmaz. Fotoğrafta tabakta görünen  sos, geçen yıldan yaptığımdır ve bu sabah fotoğrafı çektim. Görüldüğü gibi biberler hala diri

.·         MALZEMELER:
·         2 kilo etli  kırmızı domates
·         yarım kilo sivri acı biber ( Kıl biber)
·         1 baş sarımsak
·         sirke
·          tuzu ( Tercihen kaya tuzu)
·          zeytinyağı ( 1 çay bardağı kadar)
·         YAPILIŞI:
·         Domateslerin kabuklarını ve sarımsakların kabuklarını soyup, rondoda püre kıvamında çekelim,
·         Yalnız çok da su gibi olmasın..
·         Geniş bir kabın içine çektiğimiz domatesi alıp, sirke ,tuz ve zeytinyağını ilave edip,karıştıralım.
·         Yaptığım sosta 3 çay bardağından biraz fazla sirke kullandım.
·         Sosun tadında tuzu ve sirkeyi hissedin.( 3- 4 yemek kaşığı kadar tuz)
·         Bu oranı yukarıdaki malzeme listesine yazmadım.
·         Çünkü her domatesin cinsi ve su oranı farklı.
·         Biberlerimizi alırken, incecik,dalından yeni koparılmış çıtır çıtır biberlerden seçelim.
·         Boyları da uzun olmasın.
·         Yukarıdaki malzemelerden 1 litrelik 3 kavanoz çıkıyor.
·         Biberleri kavanozlara paylaştırarak ,dikine yerleştirelim.
·         Sosumuzu kavanozların ağzına doldurmayacak ölçüde pay edelim.
·         Yarım saat kadar bekletelim.
·         Sonra kavanozların kapaklarını kaynatalım ve sıcak sıcak sıkıca kapatalım.
·         Eğer hava alırlarsa bozulurlar.
·          Biberli sosumuzu kısa bir süreliğine ters çevirelim.
·          İçinde kalan havanın çıkmasını sağlamış oluruz.
·         Tekrar düz şeklinde saklayalım
·         Kavanozları bir kaç gün arada sırada çalkalayalım.
·         Böylece domatesler bir yerde kalmaz ve biberler eşit biçimde sosa bulanırlar.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

turşu 4904661546596074465

Yorum Gönder

  1. Çok güzel olurdu. Ahhh .Herşeyde çok yakışır. canım kuru fasulye çekti şimdi. yanındada domates soslu biberler. Nursevin

    YanıtlaSil
  2. domatesı kaynatmıyoruz demı ..yanı hıcbır sekılde kaynamıyor tursu gıbı

    YanıtlaSil
  3. Evet, sadece kapakları kaynatıp sıcak sıcak kapatıyoruz

    YanıtlaSil
  4. en kısa zamanda deneyecegım cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. ben de yapıyorum bu soslu biberi ama içine kornişon salatada koyuyorum nefis oluyor denemenizi tavsiye ediyorum nefis oluyor





















    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item