SİRKELİ DOMATES SOSLU BİBER
SİRKELİ DOMATESLİ ACI BİBER Bu sos özellikle et yemeklerinin ve baklagillerin yanına çok yakışıyor. Biberinden çok suyunu daha çok seve...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/10/sirkeli-domates-soslu-biber.html
SİRKELİ DOMATESLİ ACI BİBER
Bu sos özellikle et yemeklerinin ve baklagillerin yanına çok yakışıyor. Biberinden çok suyunu daha çok seveceğinize inanıyorum.Yalnızca suyuna ekmek bandırarak bile tüketebilirsiniz. Bu sosu, 1 veya yarım litrelik kavanozlara yapmanızı öneririm.Kapağını açtıktan sonra buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.Sos, hava almadıktan sonra kesinlikle bozulmaz. Fotoğrafta tabakta görünen sos, geçen yıldan yaptığımdır ve bu sabah fotoğrafı çektim. Görüldüğü gibi biberler hala diri
.· MALZEMELER:
·
2 kilo etli kırmızı domates
·
yarım kilo sivri
acı biber ( Kıl biber)
·
1 baş sarımsak
·
sirke
· tuzu ( Tercihen kaya tuzu)
·
zeytinyağı ( 1 çay bardağı kadar)
·
YAPILIŞI:
·
Domateslerin
kabuklarını ve sarımsakların kabuklarını soyup, rondoda püre kıvamında çekelim,
·
Yalnız çok da su
gibi olmasın..
·
Geniş bir kabın
içine çektiğimiz domatesi alıp, sirke ,tuz ve zeytinyağını ilave edip,karıştıralım.
·
Yaptığım sosta 3
çay bardağından biraz fazla sirke kullandım.
·
Sosun tadında tuzu
ve sirkeyi hissedin.( 3- 4 yemek kaşığı kadar tuz)
·
Bu oranı yukarıdaki
malzeme listesine yazmadım.
·
Çünkü her domatesin
cinsi ve su oranı farklı.
·
Biberlerimizi
alırken, incecik,dalından yeni koparılmış çıtır çıtır biberlerden seçelim.
·
Boyları da uzun
olmasın.
·
Yukarıdaki
malzemelerden 1 litrelik 3 kavanoz çıkıyor.
·
Biberleri kavanozlara
paylaştırarak ,dikine yerleştirelim.
·
Sosumuzu
kavanozların ağzına doldurmayacak ölçüde pay edelim.
·
Yarım saat kadar
bekletelim.
·
Sonra kavanozların
kapaklarını kaynatalım ve sıcak sıcak sıkıca kapatalım.
·
Eğer hava alırlarsa
bozulurlar.
·
Biberli sosumuzu kısa bir süreliğine ters
çevirelim.
·
İçinde kalan havanın çıkmasını sağlamış
oluruz.
·
Tekrar düz şeklinde
saklayalım
·
Kavanozları bir kaç
gün arada sırada çalkalayalım.
·
Böylece domatesler
bir yerde kalmaz ve biberler eşit biçimde sosa bulanırlar.
·
AFİYET OLSUN
Çok güzel olurdu. Ahhh .Herşeyde çok yakışır. canım kuru fasulye çekti şimdi. yanındada domates soslu biberler. Nursevin
YanıtlaSilahh evet kuru fasulye ve turşu <3
YanıtlaSilturşusuz olmaz bencede
YanıtlaSildomatesı kaynatmıyoruz demı ..yanı hıcbır sekılde kaynamıyor tursu gıbı
YanıtlaSilEvet, sadece kapakları kaynatıp sıcak sıcak kapatıyoruz
YanıtlaSilen kısa zamanda deneyecegım cok tesekkurler
YanıtlaSilben de yapıyorum bu soslu biberi ama içine kornişon salatada koyuyorum nefis oluyor denemenizi tavsiye ediyorum nefis oluyor
YanıtlaSil