SARIYER BÖREĞİ

 Meşhur Sarıyer böreğinin biraz daha pratik halde hazır yufkadan tarifidir...fırından çıktığı anda sıcacık çıtır çıtır  çok beğeneceğin...


 Meşhur Sarıyer böreğinin biraz daha pratik halde hazır yufkadan tarifidir...fırından çıktığı anda sıcacık çıtır çıtır  çok beğeneceğinize inanıyorum...aynı yöntemle peynirli ve patatesli de yapabilirsiniz...kalan böreklerinizi ısıtınız...fırından çıktığı andaki başarıyı elde edeceksinizdir...


·         MALZEMELER:
·         4 adet yufka
·         SOS MALZEMESİ:
·         1,5 su bardağı süt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 yumurta
·         İÇ MALZEMESİ:
·         yarım kilo kıyma
·         1 çay bardağı kuş üzümü
·         1 çay bardağı dolmalık fıstık
·         3 adet kuru soğan
·         1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber -tuz
·         1 tutam ince kıyılmış maydanoz ( Ben kullanmadım)
·         yeteri kadar zeytinyağı
·         ÜZERİ İÇİN :
·         2 adet yumurta sarısı
·         1 çay kaşığı  sıvı yağı
·         YAPILIŞI:
·         Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletiniz.
·         Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları ve dolmalık fıstığı  pembeleşene kadar kavurun.
·         Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
·         Kuş üzümlerinin suyunu süzün.
·         Kıyma suyunu çekince kuş üzümü ve baharatları ekleyip karıştırın.
·         Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin
·         Süt, yağ, yumurta karışımını güzelce çırpın.
·         Yufkanın üzerine fırçayla her tarafını bolca  ıslatacak şekilde sostan sürün..
·         Yufkayı yarım daire olacak şekilde  katlayın.
·         Yine yeteri kadar sostan sürün.
·         Geniş tarafına yeteri kadar  iç malzemeden koyun.
·         Kenar kısımları hafif içe katlayın.
·         Güzelce rulo şeklinde sarın.
·         Her iki ucu iç kısmın ortasına gelecek şekilde katlayın.
·         Yağlanmış fırın tepsisine  börekleri dizin.
·         Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
·         Üzerlerine 1 çay kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta karışımı sürün.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
·         Sıcak servis yapın.
·         AFİYET OLSUN






DAHA FAZLA LEZZET

yufka 1555893690022670290

Yorum Gönder

  1. canım çekti , harika görünüyor !
    ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Harika gozukuyor. Bir gece onceden yapip ertesi sabah pisirmeye uygun olur mu? Hazir olarak bekletmek bozar mi citirligini?

    YanıtlaSil
  4. Evet canım, bir gece önceden yapılıp dolapta saklanabilir.

    YanıtlaSil
  5. Tariflerinizin kare kare resimlerle anlatılması çok hoş oluyor. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle blogunuzu cok begendim.İlk kez yapacak olanlar için harika bir anlatımınız var.Fotograflarla anlatımı bırakmamanız dileğiyle...
    ellerinize sağlık
    made by closer

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık nefiss görünüyor...eminim tadıda öyledir...

    YanıtlaSil
  8. denemeye değer.. teşekkürer...

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler bende bu tarifi yapıyorum sadece .tek tek poşetleyip buzluğa koyup direk buzlukdan çıkarıp üstüne kaymak ve yumurta sarısı sürüyorum..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item