SARIYER BÖREĞİ
Meşhur Sarıyer böreğinin biraz daha pratik halde hazır yufkadan tarifidir...fırından çıktığı anda sıcacık çıtır çıtır çok beğeneceğin...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/10/sariyer-boregi.html
Meşhur Sarıyer böreğinin biraz daha pratik halde hazır yufkadan tarifidir...fırından çıktığı anda sıcacık çıtır çıtır çok beğeneceğinize inanıyorum...aynı yöntemle peynirli ve patatesli de yapabilirsiniz...kalan böreklerinizi ısıtınız...fırından çıktığı andaki başarıyı elde edeceksinizdir...
·
MALZEMELER:
·
4 adet yufka
·
SOS MALZEMESİ:
·
1,5 su bardağı süt
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
1 yumurta
·
İÇ MALZEMESİ:
·
yarım kilo kıyma
·
1 çay bardağı kuş üzümü
·
1 çay bardağı dolmalık fıstık
·
3 adet kuru soğan
·
1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber -tuz
·
1 tutam ince kıyılmış maydanoz ( Ben kullanmadım)
·
yeteri kadar zeytinyağı
·
ÜZERİ İÇİN :
·
2 adet yumurta sarısı
·
1 çay kaşığı sıvı yağı
·
YAPILIŞI:
·
Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletiniz.
·
Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları ve dolmalık fıstığı pembeleşene kadar kavurun.
·
Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
·
Kuş üzümlerinin suyunu süzün.
·
Kıyma suyunu çekince kuş üzümü ve baharatları ekleyip karıştırın.
·
Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin
·
Süt, yağ, yumurta karışımını güzelce çırpın.
·
Yufkanın üzerine fırçayla her tarafını bolca ıslatacak şekilde sostan sürün..
·
Yufkayı yarım daire olacak şekilde
katlayın.
·
Yine yeteri kadar sostan sürün.
·
Geniş tarafına yeteri kadar iç
malzemeden koyun.
·
Kenar kısımları hafif içe katlayın.
·
Güzelce rulo şeklinde sarın.
·
Her iki ucu iç kısmın ortasına gelecek şekilde katlayın.
·
Yağlanmış fırın tepsisine
börekleri dizin.
·
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
·
Üzerlerine 1 çay kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta karışımı sürün.
·
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
·
Sıcak servis yapın.
·
AFİYET OLSUN
canım çekti , harika görünüyor !
YanıtlaSilellerinize sağlık ;)
harika olmuş. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilHarika gozukuyor. Bir gece onceden yapip ertesi sabah pisirmeye uygun olur mu? Hazir olarak bekletmek bozar mi citirligini?
YanıtlaSilEvet canım, bir gece önceden yapılıp dolapta saklanabilir.
YanıtlaSilTariflerinizin kare kare resimlerle anlatılması çok hoş oluyor. Emeğinize sağlık
YanıtlaSilÖncelikle blogunuzu cok begendim.İlk kez yapacak olanlar için harika bir anlatımınız var.Fotograflarla anlatımı bırakmamanız dileğiyle...
YanıtlaSilellerinize sağlık
made by closer
elinize sağlık nefiss görünüyor...eminim tadıda öyledir...
YanıtlaSildenemeye değer.. teşekkürer...
YanıtlaSilTeşekkürler bende bu tarifi yapıyorum sadece .tek tek poşetleyip buzluğa koyup direk buzlukdan çıkarıp üstüne kaymak ve yumurta sarısı sürüyorum..
YanıtlaSil