ÇITIR POĞAÇA
· ÇITIR PO ĞAÇA · Evdeki malzemelerle hiç zaman almadan kolaylıkla yapılan çıtır bir poğaça tarifidir... ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/10/citir-pogaca.html
·
ÇITIR POĞAÇA
·
Evdeki malzemelerle
hiç zaman almadan kolaylıkla yapılan çıtır
bir poğaça tarifidir...
·
MALZEMELER:
·
250 gr. oda
sıcaklığında tereyağ veya margarin
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
2 yumurta ( Sarılar
üste sürülecek)
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 paket kabartma
tozu
·
5 su bardağı un
·
İÇİ İÇİN:
·
Peynir
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Galeta unu
·
YAPILIŞI:
·
Tüm malzemeleri
kulak memesi kıvamında yoğurun.
·
Hamurdan ceviz
büyüklüğünde bezeler koparın.
·
Ve bezeleri
avucunuzun içi ile açıp, peynir koyup, kapatın.
·
Yuvarlak şekil
verin.
·
Üzerlerini tam
ortasından artı ( + ) şeklinde kesin.
·
Yumurta sarısı
sürün.
·
Üzerini galeta
unun bulayın.
·
Yağlanmış veya
yağlı kağıt seriliş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
·
Önceden ısıtılmış
200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya
değin pişirin.
·
AFİYET OLSUN
ımm yeme de yanında yat
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzeller
Teşekkür ederim:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
YanıtlaSilPoğaçalar muhteşem görünüyorlar...ki eminim tatları da öyledir...
YanıtlaSilTeşekkürler :)
YanıtlaSilne kadar güzel görünüyorlar...mutfaktan çıkamaz oldum....bunu da mutlaka deneyeceğim...
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilgercekten verdiginiz her Tarif hepsi bir birinden süper cok tskler ..selma Hanim her dileginiz gnlünüzce olsun...
SilMuhteşem görünüyor ya . ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilSüper görünüyor ellerine sağlık canım :D
YanıtlaSilharika gförünüyorlar
YanıtlaSilYumurtanın beyazlarını içine koyuyormuyuz ?
YanıtlaSilEvet yumurta akları hamura, sarılarını üzerine sürüyoruz.
YanıtlaSilSüper
YanıtlaSilgerçekten çtır mı deneyenler yazabilir mi? bir de terayağını yarı yarıya azaltıp onun oranında sıvıyag kullanabilir miyiz?
YanıtlaSildeniz
Tereyağını azaltıp sıvı yağ eklerseniz bu tadı yakalayamazsınız.
Silçok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil