TUTMAÇ MANTI | Mutfak Ve Tatlar

TUTMAÇ MANTI

TUTMAÇ ( MANTI ) Harika bir mantı tarifimi daha sizlerle paylaşıyorum. Vakit bulduğunuzda sarıp dondurucuda saklayabileceğiniz bi...



TUTMAÇ ( MANTI )

Harika bir mantı tarifimi daha sizlerle paylaşıyorum. Vakit bulduğunuzda sarıp dondurucuda saklayabileceğiniz bir mantıdır. Sizin ve misafirlerinizin çok beğeneceğinize eminim:)


·         MALZEMELER:
·         1 kilo yufka
·         150 gr kıyma
·         1 kuru soğan
·         7-8 dal maydanoz
·         yeteri kadar tuz-karabiber
·         KIZARTMAK İÇİN :
·         Sıvı yağ
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Yoğurt- sarımsak -tuz
·         SOSU İÇİN:
·         sıvı yağ- pul biber- kuru nane


YAPILIŞI:
Soğanı rendeleyip,kıyma, ince kıyım doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ile yoğuralım.


 Yufkaları üst üste koyalım.
 Ve  rulo şeklinde saralım.
 Rulo şeklinde sardığımız yufkaları,

 3 cm genişliğinde keselim.
 Yufkamızın tek şerit hali.
  Her yufkanın ucuna harcımızdan koyup,
 Muska şeklinde sarmaya başlayalım. Bir sağ,
 Bir sol gibi.
 Uç kısımlarını suya batırıp,yapıştıralım.
Muska şeklide Tutmaç mantımızın sarma işlemi bitmiştir.
Mantımızı kızgın sıvı yağda kızartalım.
İlk sıcaklığı çıktığında sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim
Sosu kızdırıp, mantının üzerine gezdirelim.Sıcak servis yapalım.
NOT. Dilediğiniz sayıda yufka kullanabilirsiniz. 4  kişilik misafire 3 yufka yeterli geliyor.
NOT: Bu mantıyı hazırlayıp buzdolabı poşetlerinde dondurucuda  saklayabilirsiniz.
Misafiriniz geldiğinde hiç çözdürmeden  kızartabilirsiniz.. AFİYET OLSUN 

DAHA FAZLA LEZZET

PRATİK LİMONLU DONDURMA

LİMONLU DONDURMA PRATİK LİMONLU DONDURMA EV YAPIMI LİMONLU DONDURMA YOĞURTLU LİMONLU DONDURMA Evdeki 3 malzemeyle ev yapımı nefis bir Limonlu Dondurma... Dikkat! Yalnız yoğurt ekşi olmasın...yo...

MERCİMEKLİ KIYMALI MANTI

MERCİMEKLİ KIYMALI MANTI Yeşil mercimek kullanarak yapılan harika bir tat. Yeşil mercimeğin faydalarını artık herkes biliyor sanıyorum. Yeşil mercimek seviyorsanız denemenizi öneririm :) MALZEM...

MISIR UNLU TATLI

MISIR UNLU TATLI Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROĞLU bir çoğumuzun daha önce denemediğini zannettiğim bir tarif  paylamışlar. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :) MALZEMELER 3 cay b...

Önceki Kayıt SOĞAN DOLMASI
Sonraki Kayıt BENİM KOZA MANTIM

Yorum Gönder

  1. Hamur la yapsak olmazmı?

    YanıtlaSil
  2. Hamur kızartınca çıtır olmaz, hamurdan yapılanı haşlıyoruz bildiğiniz gibi

    YanıtlaSil
  3. difrize atarken çiğden koyuyoruz değilmi :D garip bi soru oldu belki ama bazı hamur işleri ufakta olsa bi işlemden geçtikten sonra atılıyor ya :) yinede emin olmak istedim.. bu arada ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Çiğden difirize koyuyoruz ve çözdürmeden kızartıyoruz.

    YanıtlaSil
  5. KIZARTMAK İÇİN ŞU PATATESLERİ KIZARTTIĞIMIZ TENCERELERDEMİ KIZARTICAZ BOL SIVIYAĞINDA

    YanıtlaSil
  6. Siz kac yufkayi rula yaptiniz bu goruntude elinize saglik cok guzel gorunuyo yapicam:-D

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item