BENİM KOZA MANTIM
· BU TAR İFİ 15 YIL ÖNCE EGE TV DE YEMEK PROGRAMINDA YAPMIŞTIM,DEFALARCA TEKRAR YAYINLANDI:) · BENİM KOZA MANT...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/09/benim-koza-mantim.html
·
BU TARİFİ 15 YIL ÖNCE EGE TV DE YEMEK
PROGRAMINDA YAPMIŞTIM,DEFALARCA TEKRAR YAYINLANDI:)
·
BENİM KOZA MANTIM
·
BU MANTININ TARİFİ
YALNIZCA SAYFAMA AİTTİR,DENEYİP SAYFASINDA PAYLAŞACAK ARKADAŞLARIN,EMEĞE SAYGI OLARAK SAYFAMIN
ADINI YAZARLARSA MEMNUN OLURUM; TEŞEKKÜR EDERİM.
MALZEMELER:
·
5 yufka ( Yufka sayısını dilediğiniz kadar azaltabilir veya artırabilirsiniz.)
·
100-150 gr kadar kıyma
·
1 kuru soğan
·
tuz- karabiber
·
yoğurt- sarımsak
·
sıvı yağ veya tereyağı
·
kuru nane- pul biber
·
YAPILIŞI:
·
İÇ HARÇ:Kıymanın içine soğanı
rendeleyelim,yeteri kadar tuzunu ve karabiberini ekleyelim, güzelce yoğuralım.
·
SARIMSAĞI RENDELEYİP,TUZLA BİRLİKTE
EZİP,YOĞURDA KARIŞTIRALIM.
·
Yufkalarımızı üst üste koyup, önce 4 ' e
,sonra 8' e bölelim.
·
Sigara böreği keser gibi üçgen keselim.
·
Yalnız üçgen parçalarımız resimdeki gibi küçük
küçük olmalı.( 3 cm kadar)
·
Üçgenlerimizin geniş tarafına çok az
harcımızdan koyup, sıkıca rulo yapalım.
·
Yufkamızın ucunu su ile yapıştıralım.
·
Bol kızgın sıvı yağda mantılarımızı kızartalım.
·
İLK SICAKLIĞI ÇIKTIĞINDA, ÜZERİNE SARIMSAKLI
YOĞURDUMUZU DÖKELİM.( Eğer sıcak mantımızın üzerine yoğurdu hemen dökersek mantı çok yumuşar ve
çıtırlığını kaybeder.)
·
Yağda kızdırdığımız nane ve pul biberi de
dekorlu bir biçimde yoğurdun üzerine döküp, mantımızı sıcak servis yapalım.
·
BU MANTIĞI BENDE KİM YEDİYSE ÇOK
BEĞENMİŞTİR.SARMASI BİRAZ ZAHMETLİDİR. BEN GENELLİKLE TV. SEYREDERKEN 3' ER YUFKADAN SARIP, BUZDOLABI
POŞETLERİNE AĞZINI SIKICA KAPATIP, DONDURUCUYA KOYUYORUM.MİSAFİRİM GELDİĞİNDE HİÇ ÇÖZDÜRMEDEN KIZARTIYORUM
Bu tarife bloğ listemden girdim. AAA ne güzel. artık ordan giriyorum bloğlarıma. ekledim.
YanıtlaSilNe güzellll :)
YanıtlaSilbu yenmez mi... :)
YanıtlaSilMerhabalar öncelikle tariflerinizi çok beğeniyorum emeğinize sağlık.bu mantıda yufka kaç kat olacak 5 yufkayı üst üste dizin kesin diye yazmışsınız bunu anlayamadım tek katmı olacak 5 katmı tşkler
YanıtlaSilMerhabalar
YanıtlaSilMinik minik kesmesi zaman aldığı için kullanacağınız kadar yufkayı üst üste koyup kesmek daha pratik oluyor.Sayısı önemli olmayan yufkaları üst üste koyup kestikten sonra sigara böreği sarar gibi tek tek sarıyoruz.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilHemen deneyip yapıyorum..ellerinize sağlık..bayıldım..ben gül eklinde yapıp,sosyete mantısı adında yapıyordum..Şimdi birde şizin usul deneyeceğim..sevgiler..
YanıtlaSilSelma hanım,tarifinizi yaptım,nefis oldu..Misafirlerim bayıldı..Sadece sosunu bizim usul yaptım...Yarın yayınada..Çok teşekkürler..sevgiler..
YanıtlaSilşimdi yufka aldırıyorum eşime hemen denemek istiyorum:)
YanıtlaSilSelma hanim ben almanyada yasiyorum, buradaki yufkalarla türkiyedekilerin arasinda cok fark var buradakiler kuru ve biraz daha kalin. Tecrübenize dayanarak soruyorum acaba buradaki sigara böregi yufkalariyla yapsam da olur mu?
YanıtlaSilEğer yufkalar sigara böreği sarınacak kıvamdaysa olur.
YanıtlaSilMerhaba selma hanim sitenizi ilk olarak dün ziyaret ettim ve cok begendim,dün koza mantiniz ilgimi cekti ve bugün yaptim ve harika oldu cocuklar cok begendii... emeginize ve yüreginize saglik...
YanıtlaSilBeğendiğinize çok sevindim, afiyet olsun :)
YanıtlaSilmeraba içi çiğ kalıyormu yoksa kızarma esnasında güzel pişiyormu,ben bunun gibi bir tarifi kavurarak yapıyorumda eğer çiğdende oluyorsa çok güzel
YanıtlaSilÇiğden kullanınız, zaten içlerine minicik koyuyoruz, kızarıyor
YanıtlaSilçiğ börek mantığıyla düşünürsek neden pişmesin.kaldıki o hamur açılarak yapılıyor.hazır yufkalar daha ince olur ona nazaran.
YanıtlaSilbence çok lezzetli olur... elinize sağlık....ben gül şeklinde de yapıldığını da duymuştum..tşk..ler
YanıtlaSilbende denedim ve çok nefis oldu benim de ARZU'nun Lezzet Adası adında bir blogum var sizin tarifiniz olduğunu belirterek yayınlayabilirmiyim?Prensip olarak tabiki onaylamayabilirsiniz saygı duyarım..Ellerinize sağlık...g+
YanıtlaSilTeşekkür ederim...tabi ki..sevgiler...
Sil