Son Tarifler

Menu

BENİM KOZA MANTIM



·         BU TARİFİ 14 YIL ÖNCE EGE TV DE YEMEK PROGRAMINDA YAPMIŞTIM,DEFALARCA TEKRAR YAYINLANDI:)

·         BENİM KOZA MANTIM

·         BU MANTININ TARİFİ YALNIZCA SAYFAMA AİTTİR,DENEYİP SAYFASINDA PAYLAŞACAK  ARKADAŞLARIN,EMEĞE SAYGI OLARAK SAYFAMIN ADINI YAZARLARSA MEMNUN OLURUM; TEŞEKKÜR EDERİM.

     MALZEMELER:
·          5 yufka ( Yufka sayısını dilediğiniz kadar azaltabilir veya artırabilirsiniz.)
·          100-150 gr kadar kıyma
·          1 kuru soğan
·          tuz- karabiber
·          yoğurt- sarımsak
·          sıvı yağ veya tereyağı
·          kuru nane- pul biber
·          YAPILIŞI:
·          İÇ HARÇ:Kıymanın içine soğanı rendeleyelim,yeteri kadar tuzunu ve karabiberini ekleyelim, güzelce yoğuralım.
·          SARIMSAĞI RENDELEYİP,TUZLA BİRLİKTE EZİP,YOĞURDA KARIŞTIRALIM.
·          Yufkalarımızı üst üste koyup, önce 4 ' e ,sonra 8' e bölelim.
·          Sigara böreği keser gibi üçgen keselim.
·          Yalnız üçgen parçalarımız resimdeki gibi küçük küçük olmalı.( 3 cm kadar)
·          Üçgenlerimizin geniş tarafına çok az harcımızdan koyup, sıkıca rulo yapalım.
·          Yufkamızın ucunu su ile yapıştıralım.
·          Bol kızgın sıvı yağda mantılarımızı kızartalım.
·          İLK SICAKLIĞI ÇIKTIĞINDA, ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURDUMUZU DÖKELİM.(  Eğer sıcak mantımızın üzerine yoğurdu  hemen dökersek mantı çok yumuşar ve çıtırlığını kaybeder.)
·         Yağda kızdırdığımız nane ve pul biberi de dekorlu bir biçimde yoğurdun üzerine döküp, mantımızı  sıcak servis yapalım.

·          BU MANTIĞI BENDE KİM YEDİYSE ÇOK BEĞENMİŞTİR.SARMASI BİRAZ  ZAHMETLİDİR. BEN GENELLİKLE TV.  SEYREDERKEN 3' ER YUFKADAN SARIP,  BUZDOLABI POŞETLERİNE AĞZINI SIKICA KAPATIP, DONDURUCUYA   KOYUYORUM.MİSAFİRİM GELDİĞİNDE HİÇ ÇÖZDÜRMEDEN KIZARTIYORUM

Paylaş :

20 yorum to '' BENİM KOZA MANTIM "

ADD COMMENT
  1. Bu tarife bloğ listemden girdim. AAA ne güzel. artık ordan giriyorum bloğlarıma. ekledim.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar öncelikle tariflerinizi çok beğeniyorum emeğinize sağlık.bu mantıda yufka kaç kat olacak 5 yufkayı üst üste dizin kesin diye yazmışsınız bunu anlayamadım tek katmı olacak 5 katmı tşkler

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar
    Minik minik kesmesi zaman aldığı için kullanacağınız kadar yufkayı üst üste koyup kesmek daha pratik oluyor.Sayısı önemli olmayan yufkaları üst üste koyup kestikten sonra sigara böreği sarar gibi tek tek sarıyoruz.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık çok şık görünüyorlar..biz de bu mantıyı mekik mantı diye yaparız ama tarif bire bir aymı..benim sadece muzdarip olduğum bir konu var..kızartma kokusuna karş aşırı hassas olduğumdan firitözde kızartıyorum..bu da firitözün zaman durarak çalışması demek..böyle olunca yağ çok çekiyor..siz sanırım tavada kızartmışsınız..bbaşka bir ildiğiiz yöntem var mı ya da firitözde yağ çekmemesi için ne yapmalıyım ??

    YanıtlaSil
  6. Hemen deneyip yapıyorum..ellerinize sağlık..bayıldım..ben gül eklinde yapıp,sosyete mantısı adında yapıyordum..Şimdi birde şizin usul deneyeceğim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Selma hanım,tarifinizi yaptım,nefis oldu..Misafirlerim bayıldı..Sadece sosunu bizim usul yaptım...Yarın yayınada..Çok teşekkürler..sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. şimdi yufka aldırıyorum eşime hemen denemek istiyorum:)

    YanıtlaSil
  9. Selma hanim ben almanyada yasiyorum, buradaki yufkalarla türkiyedekilerin arasinda cok fark var buradakiler kuru ve biraz daha kalin. Tecrübenize dayanarak soruyorum acaba buradaki sigara böregi yufkalariyla yapsam da olur mu?

    YanıtlaSil
  10. Eğer yufkalar sigara böreği sarınacak kıvamdaysa olur.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba selma hanim sitenizi ilk olarak dün ziyaret ettim ve cok begendim,dün koza mantiniz ilgimi cekti ve bugün yaptim ve harika oldu cocuklar cok begendii... emeginize ve yüreginize saglik...

    YanıtlaSil
  12. Beğendiğinize çok sevindim, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  13. meraba içi çiğ kalıyormu yoksa kızarma esnasında güzel pişiyormu,ben bunun gibi bir tarifi kavurarak yapıyorumda eğer çiğdende oluyorsa çok güzel

    YanıtlaSil
  14. Çiğden kullanınız, zaten içlerine minicik koyuyoruz, kızarıyor

    YanıtlaSil
  15. çiğ börek mantığıyla düşünürsek neden pişmesin.kaldıki o hamur açılarak yapılıyor.hazır yufkalar daha ince olur ona nazaran.

    YanıtlaSil
  16. bence çok lezzetli olur... elinize sağlık....ben gül şeklinde de yapıldığını da duymuştum..tşk..ler

    YanıtlaSil
  17. bende denedim ve çok nefis oldu benim de ARZU'nun Lezzet Adası adında bir blogum var sizin tarifiniz olduğunu belirterek yayınlayabilirmiyim?Prensip olarak tabiki onaylamayabilirsiniz saygı duyarım..Ellerinize sağlık...g+

    YanıtlaSil

  • Smiley eklemek için Ikon göster
  • Kod eklemek için Kullan : [pre]code here[/pre]
  • Resim eklemek için [img]IMAGE-URL-HERE[/img]
  • Youtube video eklemek için direkt kodu yapıştırın. http://www.youtube.com/watch?v=0x_gnfpL3RM