FIRIN POŞETİNDE TAVUK
FIRIN POŞETİNDE TAVUK Her gün her gün "Bugün ne pişirsem" diye bir yemeğin adını koymak çok zordur Eşim tavuk etini çok s...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/08/firin-posetinde-tavuk.html
Her gün her gün "Bugün ne pişirsem" diye bir yemeğin adını koymak çok zordur Eşim tavuk etini çok sevdiğinden benim imdadıma tavuk yetişiyor:)) Çoğu zaman Köy tavuğu almaya çalışıyorum, çok lezzetli oluyor. Bu yemeği hazırlamak çok kısa bir zaman alıyor fakat pişirme süresi uzundur.Sonuçta; tandır tadında bir tavuk yemeği ortaya çıkıyor. Malzeme listesinde tam ölçüleri yazmadım, yapacağınız sayıda malzemeleri kullanınız.
·
MALZEMELER:
·
1 adet fırın poşeti - az un
·
Bütün tavuk veya kalça veya but
·
birkaç adet patates,birkaç adet havuç
·
2 adet irice soğan
·
7-8 diş sarımsak
·
SOSU İÇİN:
·
Tavuk için limon suyu- tuz
·
ayrıca
·
yeteri kadar sıvı yağ- kekik-tuz-karabiber-
kırmızı toz biber
·
YAPILIŞI:.
.
· Tavukları ocak üstünde tüleyelim ve güzelce yıkayalım.
· Yeteri kadar limon suyu ve tuz karışımını tavuğun her yanına ovarak sürelim .
· Soğanların kabuklarını soyalım ve birkaç parçaya bölelim sarımsakların da kabuklarını temizleyip diş diş olarak kullanalım.
· Patatesin kabuklarını soyalım.patates ve havucu ve iri parçalar halinde keselim.
· Bir kapta, sıvı yağ, kekik, tuz karabiber,kırmızı toz biberi güzelce karıştıralım ve soğan,sarımsak,, patates ve havuca bulayalım.
· Yine bu sostan tavuğun üzerine de sürelim.
· Fırın poşetimizin içini hafif unlayalım ve fazla unu dökelim.
· Tavuk ve sebzeleri poşetimizin içine alalım. poşetin ağzını bağlayıp, poşetin zerinden birkaç yerinden delikler açalım.
· Isınmış 180 derecelik fırına yemeğimizi alalım yarım saat sonra ısıyı artırarak ve 200 dereceye çıkaralım.
· Böylece yemeğimizin içleri tamamen pişecektir..
· Tavukların üzeri kızarana kadar pişirelim.
· Yaklaşık benim fırınımda 1,5 saate yakın pişti .
· Yapımı zaman almayan ama pişirme süresi uzun olan harika bir yemektir.
· AFİYET OLSUN
· NOT: Arzu ederseniz bezelye- domates ilave edebilirsiniz.
Çok güzel vede sağlıklı. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilBunun içine yağ koymaya hiç gerek yok ki.,, yağsız hem daha hafif hem de tavuğun kendi yağı ve sebzelerin kendi usaresi ile pişince daha güzel oluyor.
YanıtlaSilSizin dediğiniz gibi de yapıyorum ama Sebzeler daha önce sıvı yağ, kekik, tuz karabiber,kırmızı toz bibere güzelce bulanınca daha lezzetli oluyor
YanıtlaSil