EV BAKLAVASI
EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR BAKLAVA TARİFİ Dini bayramlarımızın ve özel günlerimizin vazgeçilmezidir Baklava... El açması ayrı...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/08/ev-baklavasi.html
EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR
BAKLAVA TARİFİ
Dini bayramlarımızın ve özel günlerimizin vazgeçilmezidir Baklava... El açması ayrı bir güzel olur hele de tereyağlıysa...Bol ceviz veya fındıklı severim ben...Kıyır kıyır olmalı...Bir de kalabalıkla mutlu günlerde yenmeli...
Bana hep çocukluğumun bayramlarını hatırlatır..Rahmetli annem bir kaç gün önceden açardı baklavasını büyük bir özen ve mutlulukla...80- 90 kat yapardı baklavasını ve her bayram ziyaretine gelen annemin baklavasını överdi...Annemde gururla kaç kat açtığını anlatırdı...Şimdi anlıyorum ki bayramlar anne ve baba hayattaysa bayrammış :(
Bayram yaklaştıkça üzerinden çokkkk uzun yıllar geçse de arefe gecesinde baş ucuma koyduğum kırmızı pabuçlarımı her geçen yıl daha da çok özlediğimi hissediyorum :( Çocukluk ne güzelmiş ama çok çabuk geçiyormuş...
Mutlu bayramlara....
BAKLAVA TARİFİ
Dini bayramlarımızın ve özel günlerimizin vazgeçilmezidir Baklava... El açması ayrı bir güzel olur hele de tereyağlıysa...Bol ceviz veya fındıklı severim ben...Kıyır kıyır olmalı...Bir de kalabalıkla mutlu günlerde yenmeli...
Bana hep çocukluğumun bayramlarını hatırlatır..Rahmetli annem bir kaç gün önceden açardı baklavasını büyük bir özen ve mutlulukla...80- 90 kat yapardı baklavasını ve her bayram ziyaretine gelen annemin baklavasını överdi...Annemde gururla kaç kat açtığını anlatırdı...Şimdi anlıyorum ki bayramlar anne ve baba hayattaysa bayrammış :(
Bayram yaklaştıkça üzerinden çokkkk uzun yıllar geçse de arefe gecesinde baş ucuma koyduğum kırmızı pabuçlarımı her geçen yıl daha da çok özlediğimi hissediyorum :( Çocukluk ne güzelmiş ama çok çabuk geçiyormuş...
Mutlu bayramlara....
·
MALZEMELER:
·
1 çay bardağı süt
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
1 yumurta
·
2 yemek kaşığı
sirke
·
1 yemek kaşığı
limonsuyu
·
1 çay kaşığı tuz
·
1 paket kabartma
tozu
·
alabildiğince un
·
AÇMAK İÇİN:
·
Nişasta
·
İÇİ İÇİN:
·
Dövülmüş ceviz içi
·
ÜZERİ İÇİN:
·
400 gr eritilmiş
tere yağ
·
ŞERBETİ:
·
5 su bardağı su
·
5 su bardağı toz
şeker
·
çeyrek limon
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle
şerbetimizi kaynatalım.
·
Kıvamı ne çok sıvı
ne de çok koyu olsun.Soğutalım.
·
Hamur
malzemelerimizi karıştırma kabında kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
·
15- 20 dakika kadar
hamurumuzun üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirelim.
·
Dinlenen
hamurumuzdan tepsi ölçümüze göre bezeler yapalım.
·
Bezelerimizi tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
·
Aralarına nişasta
serpelim.
·
Böylece hamur biraz
daha dinlenir ve açmamız kolaylaşır.
·
Tepsimizi tereyağı
ile yağlayıp, bezelerimizi tek tek nişasta ile açabildiğimiz kadar ince açalım.
·
İki yufkada bir
ceviz içini serpelim.
·
Son üç yufkanın
arasına erimiş tereyağını dökelim.
·
Üstte kalan
yufkamızın yırtıksız ve güzel olmasına dikkat edelim.
·
Baklavamızı ortası
yıldız olacak şekilde keselim.
·
Eritilmiş sıcak
tereyağımızı baklavanın üzerine döküp, 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
·
Fırından
çıkardığımızda ilk sıcaklığı geçtiğinde üzerine soğuk şerbetimizi dökelim.
·
Bir süre şerbetin
çekmesini bekleyelim.
·
NOT:Verdiğim ölçü
resimdeki tepsi ölçüsündedir.22 beze çıkıyor.Sizler ölçüyü artırabilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN
bezeleri kacartane acacagız
YanıtlaSilçOKK GÜZELLL. İYİ BAYRAMLARA.
YanıtlaSilYufkaları tek tek açıyoruz.
YanıtlaSilİyi bayramlar canım :)
YanıtlaSilMmmmmmm.
YanıtlaSil