ACILI EZME
ACILI EZME ACILI EZME TARİFİ ACILI EZME NASIL YAPILIR Ben mezeleri ana yemekten daha çok severim. Yemeklerde meze ve salata h...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/08/acili-ezme.html
ACILI EZME
ACILI EZME TARİFİ
ACILI EZME NASIL YAPILIR
ACILI EZME TARİFİ
ACILI EZME NASIL YAPILIR
Ben mezeleri ana yemekten daha çok severim. Yemeklerde meze ve salata her zaman benim tercihimdir ...Ezmeyi ben, suyunu çok süzdürmeden seviyorum... Bazıları kupkuru yapıyorlar, posa ve salça gibi oluyor bana göre...
Hafif sulu, yanında sıcacık lavaş ekmeği ile yemeğe doyum olmuyor.,, Bu tarifimi denemenizi öneririm.Yapımı 10 dakikanızı almayacaktır...Yalnız kıpkırmızı domatesleri tercih ediniz...Bir de hepimizin evindeki salçaların kıvamı farklıdır o yüzden salça eklerken dikkatlice ekleyiniz... Ezme kırmızı renk alana kadar salçaları ilave etmeniz yeterlidir... Ayrıca suyunu bir kaseye süzünüz ve lütfen dökmeyiniz. Aslında tüm vitamin ve tadı suyundadır. İçebiliyorsanız içiniz veya ekmek bandırınız: :)
·
MALZEMELER.
·
4 adet domates
·
2 sivri biber (Tercihen acı)
·
2 adet soğan
·
2 diş sarımsak
·
yarım demet
maydanoz
·
1 yemek kaşığı
sumak
·
1 tatlı kaşığı kuru
nane
·
1 yemek kaşığı
biber salçası
·
1 yemek kaşığı
domates salçası
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 tatlı kaşığı
karabiber
·
1 tatlı kaşığı pul
biber veya isot
·
yarım limonun suyu
·
yarım çay bardağı
sızma zeytinyağı
·
arzuya göre nar
ekşisi
·
YAPILIŞI:
·
Önce rondoya soğanı atarak incecik olana kadar çekin
·
Sonra soğanın suyunu sıkarak karıştırma kabına alın.
·
Ardından sivri
biber, kırmızı biber, sarımsak ve maydanozu atarak onları da minik
parçalayın ve soğanların üzerine alın.
·
Domatesleri de üzerine ekleyin ve çok küçültmeden rondodan geçirin ve karıştırma kabına alın..
·
Salçaları,
baharatları, tuz, limon, nar ekşisi ve zeytinyağını da ilave
ederek karıştırın.
·
Ezmeyi tel
süzgece koyup suyunu süzdürün.,
·
BEN ÇOK DA FAZLA
SUYUNU SÜZDÜRMÜYORUM. KUPKURU POSA GİBİ BIRAKMIYORUM.
·
Servis tabağına
alıp süsleyelim
daha önce çok ezme tarifi gördüm ama bu 2. beğendiğim tarif oldu. hangisini deneyeceğimi şaşırdım şimdi de.
YanıtlaSilBu tarifi kendim sürekli yaptığım için ve sonucununda başarılı olduğunun bildiğim için tavsiye ederim.Birçok üyem deneyip Mutfağımdaki tatlar adlı facebook sayfamda beğenilerini yazmışlardır.
YanıtlaSilTamda sevdiğim bir tarifiniz daha.. Hangisini deneyeyim şaşırdım. Ama bundan başlayayım çünkü acıyı severim.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilOyacım çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilselma hanim kavanozda uzun sure saklanabilir mi yazdan hazirlasak kisa hazirlik babında ;)
YanıtlaSilCanım çok güzel olmuş eline sağlık. :) Çok severim. Nam nam olsada yesek...
YanıtlaSilCanım çok güzel olmuş eline sağlık. :) Çok severim. Nam nam olsada yesek...
YanıtlaSilÇok güzel olmuştur bu ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilDENEDİM BAYA GÜZEL OLDU. TEŞEKKÜRLER.
YanıtlaSil