ACILI EZME

ACILI EZME ACILI EZME TARİFİ ACILI EZME NASIL YAPILIR Ben mezeleri ana yemekten daha çok severim. Yemeklerde meze ve salata h...


ACILI EZME
ACILI EZME TARİFİ
ACILI EZME NASIL YAPILIR
Ben mezeleri ana yemekten daha çok severim. Yemeklerde meze ve salata her zaman benim tercihimdir ...Ezmeyi ben, suyunu  çok süzdürmeden seviyorum... Bazıları kupkuru yapıyorlar, posa ve salça gibi oluyor bana göre...

Hafif sulu, yanında sıcacık lavaş ekmeği ile yemeğe doyum olmuyor.,, Bu tarifimi denemenizi öneririm.Yapımı 10 dakikanızı almayacaktır...Yalnız kıpkırmızı domatesleri tercih ediniz...Bir de hepimizin evindeki salçaların kıvamı farklıdır o yüzden salça eklerken dikkatlice ekleyiniz... Ezme kırmızı renk alana kadar salçaları ilave etmeniz yeterlidir... Ayrıca suyunu bir kaseye süzünüz ve lütfen dökmeyiniz. Aslında tüm vitamin ve tadı suyundadır. İçebiliyorsanız içiniz veya ekmek bandırınız: :)

·         MALZEMELER.
·         4 adet domates
·         2 sivri biber (Tercihen acı)
·         2 adet soğan
·         2 diş sarımsak
·         yarım demet maydanoz
·         1 yemek kaşığı sumak
·         1 tatlı kaşığı kuru nane
·         1 yemek kaşığı biber salçası
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 tatlı kaşığı karabiber
·         1 tatlı kaşığı pul biber veya isot
·         yarım limonun suyu
·         yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
·         arzuya göre nar ekşisi
·         YAPILIŞI:
·         Önce rondoya  soğanı  atarak incecik olana kadar çekin
·         Sonra soğanın suyunu sıkarak karıştırma kabına alın.
·         Ardından sivri biber, kırmızı biber, sarımsak ve maydanozu atarak onları da minik parçalayın  ve soğanların üzerine alın.
·         Domatesleri de üzerine ekleyin ve çok küçültmeden rondodan geçirin ve karıştırma kabına alın..
·         Salçaları, baharatları, tuz, limon, nar ekşisi ve zeytinyağını da ilave ederek karıştırın.
·         Ezmeyi tel süzgece koyup suyunu süzdürün.,
·         BEN ÇOK DA FAZLA SUYUNU SÜZDÜRMÜYORUM. KUPKURU POSA GİBİ BIRAKMIYORUM.
·         Servis tabağına alıp süsleyelim
·          AFİYET OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

saça 7487012921404735786

Yorum Gönder

  1. daha önce çok ezme tarifi gördüm ama bu 2. beğendiğim tarif oldu. hangisini deneyeceğimi şaşırdım şimdi de.

    YanıtlaSil
  2. Bu tarifi kendim sürekli yaptığım için ve sonucununda başarılı olduğunun bildiğim için tavsiye ederim.Birçok üyem deneyip Mutfağımdaki tatlar adlı facebook sayfamda beğenilerini yazmışlardır.

    YanıtlaSil
  3. Tamda sevdiğim bir tarifiniz daha.. Hangisini deneyeyim şaşırdım. Ama bundan başlayayım çünkü acıyı severim.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. selma hanim kavanozda uzun sure saklanabilir mi yazdan hazirlasak kisa hazirlik babında ;)

    YanıtlaSil
  5. Canım çok güzel olmuş eline sağlık. :) Çok severim. Nam nam olsada yesek...

    YanıtlaSil
  6. Canım çok güzel olmuş eline sağlık. :) Çok severim. Nam nam olsada yesek...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuştur bu ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  8. DENEDİM BAYA GÜZEL OLDU. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item