EV BAKLAVASI | Mutfak Ve Tatlar

EV BAKLAVASI

EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR BAKLAVA TARİFİ Dini bayramlarımızın ve özel günlerimizin vazgeçilmezidir Baklava... El açması ayrı...



EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR
BAKLAVA TARİFİ
Dini bayramlarımızın ve özel günlerimizin vazgeçilmezidir Baklava... El açması ayrı bir güzel olur hele de tereyağlıysa...Bol ceviz veya fındıklı severim ben...Kıyır kıyır olmalı...Bir de kalabalıkla mutlu günlerde yenmeli...

Bana hep çocukluğumun bayramlarını hatırlatır..Rahmetli annem bir kaç gün önceden açardı baklavasını büyük bir özen ve mutlulukla...80- 90 kat yapardı baklavasını ve her bayram ziyaretine gelen annemin baklavasını överdi...Annemde gururla  kaç kat açtığını anlatırdı...Şimdi anlıyorum ki bayramlar anne ve baba  hayattaysa bayrammış :( 

Bayram yaklaştıkça üzerinden çokkkk uzun yıllar geçse de  arefe gecesinde baş ucuma koyduğum kırmızı pabuçlarımı her geçen yıl daha da çok özlediğimi hissediyorum :( Çocukluk ne güzelmiş ama çok çabuk geçiyormuş...

Mutlu  bayramlara....

·         MALZEMELER:
·         1 çay bardağı süt
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 yumurta
·         2 yemek kaşığı sirke
·         1 yemek kaşığı limonsuyu
·         1 çay kaşığı tuz
·         1 paket kabartma tozu
·         alabildiğince un
·         AÇMAK İÇİN:
·         Nişasta
·         İÇİ İÇİN:
·         Dövülmüş ceviz içi
·         ÜZERİ İÇİN:
·         400 gr eritilmiş tere yağ
·         ŞERBETİ:
·         5 su bardağı su
·         5 su bardağı toz şeker
·         çeyrek limon
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle şerbetimizi kaynatalım.
·         Kıvamı ne çok sıvı ne de çok koyu olsun.Soğutalım.
·         Hamur malzemelerimizi karıştırma kabında kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
·         15- 20 dakika kadar hamurumuzun üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirelim.
·         Dinlenen hamurumuzdan tepsi ölçümüze göre bezeler yapalım.
·         Bezelerimizi tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
·         Aralarına nişasta serpelim.
·         Böylece hamur biraz daha dinlenir ve açmamız kolaylaşır.
·         Tepsimizi tereyağı ile yağlayıp, bezelerimizi tek tek nişasta ile açabildiğimiz kadar ince açalım.
·         İki yufkada bir ceviz içini serpelim.
·         Son üç yufkanın arasına erimiş tereyağını dökelim.
·         Üstte kalan yufkamızın yırtıksız ve güzel olmasına dikkat edelim.
·         Baklavamızı ortası yıldız olacak şekilde keselim.
·         Eritilmiş sıcak tereyağımızı baklavanın üzerine döküp, 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
·         Fırından çıkardığımızda ilk sıcaklığı geçtiğinde üzerine soğuk şerbetimizi dökelim.
·         Bir süre şerbetin çekmesini bekleyelim.
·         NOT:Verdiğim ölçü resimdeki tepsi ölçüsündedir.22 beze çıkıyor.Sizler ölçüyü artırabilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 5973399583473876300

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item