PİZZA POĞAÇA

{[['']]}


 PİZZA  POĞAÇA

MALZEMELER:
250 gr tereyağ veya margarin ( Oda sıcaklığında)
3 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaşmaya
1 tatklı kaşığı tuz
yarım çay bardağı toz şeker
alabildiğince un
İÇİ İÇİN:
Orta yağlı beyaz peynir
domates
sivri biber
ÜZERİ İÇİN:Yumurta sarısı
susam

 YAPILIŞI:

Hamur malzemelerini karıştırıp, HAFİF ELE YAPIŞACAK KIVAMDA BİR HAMUR YOĞURALIM. Ilık ortamda 2 kat olana kadar mayalandıralım. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp pürüzsüz şekilde yuvarlak şekil verelim. ( Ele yapışan bir hamur olduğu için ara ara elimize sıvı yağ sürelim.) Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde  yuvarlak açalım. Ortasını yanlara doğru iterek çanak şekli verelim.Yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla dizelim
Ortalarına  yeteri kadar peynir koyalım. Üzerine domates ve biber dilimleri sıralayalım

Kenarlarına  yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim, 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN

NOT: Sucuk- sosis- mantar- zeytin  vs.Beyaz peynir yerine kaşar rendeside kullanabilirsiniz.
NOT: Bu poğaçanın hamuru yumuşacık ve çok güzeldir.Her türlü poğaçada kullanabilirsiniz. Olur da hamurunu daha sert yoğurmuşsanız,fırından çıkar çıkmaz üzerine su serpip, tepsinin üzerini kısa bir süre kapatınız,yine yumuşacık poğaçalarınız olacaktır.
NOT:Kendi mayalı tarifinizlede aynı şekilde yapabilirsiniz.

Yazıyı paylaşın :

4 yorum:

  1. Nefis gözüküyor,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Pırıl pırıl parlıyor. Fotoğraflar ve anlatım zaten harika. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

 
Support : Şablon Tasarım
Copyright © 2013-2014-2015. Mutfak Ve Tatlar - Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz yazı ve görsel alıntısı yapılamaz.
Şablon Uyarlama : Sakarpiyon Fotoğraf-Günce-Tasarım