PATLICAN MUSAKKA
Patlıcan Musakka ve yanında sade pilav- cacık kim hayır diyebilir ki? :)) PATLICAN MUSAKKA
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/06/patlican-musakka.html
PATLICAN MUSAKKA
MALZEMELER
·
4-5 adet patlıcan
·
250 gram kıyma
·
1-2 adet domates
·
1 adet soğan
·
2-3 adet sivri
biber
·
1 yemek kaşığı
domates salçası
·
2-3 diş sarımsak
·
sıvı yağ
·
tuz- karabiber- pul
biber
·
KIZARTMAK İÇİN:
·
Sıvı yağı
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1-2 domates
·
2-3 adet yeşil
biber
·
Bir tutam maydanoz
YAPILIŞI:Patlıcanları alacalı soyalım ve halka halka dilimleyelim. Tuzlu suda acılığını alması için 15dakika kadar bekletelim.Durulayıp patlıcanları iyice kurutalım ve kızgın sıvı yağda kızartalım
Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine çıkaralım ve fazla yağını alalım.Patlıcanları sıcakken hafif tuzlayalım.
Bir tavaya veya tencereye çok az sıvı yağı alalım,ince kıyım doğranmış soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuralım.Kıymayı ekleyelim ve kıyma suyunu çekinceye dek kavuralım. Salçayı,küp doğranmış domates ve ince doğranmış biberi ilave edelim,domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ve baharatları ekleyelim.1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Patlıcanları bir fırın kabına yerleştirelim.Üzerine kıymalı harcımızı yayalım. Domates ve biber dilimleri sıralayalım. 200 derecelik ısınmış fırında 15- 20 dakika pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz üzerine ince kıyım doğranmış maydanoz serpelim. Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
NOT:Yaz domatesi kullanacaksanız salça koymayabilirsinizNOT Kıyma yerine kuşbaşı et ile de nefis oluyor.
NOT:Arzu ederseniz bu yemeğin üzerine beşamel sos döküp, kaşar peynir rendesi serpebilirsiniz .Fırında kaşarlar eriyip üzerleri kızarana kadar pişiriniz.