ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ
ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/zeytinyagli-turlu.html
ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ
MALZEMELER:
yarım kilo taze fasulye
2 adet kabak
2 adet patates
3-4 adet büyük boy domates
1-2 diş sarımsak
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
tuz
1 adet kesme şeker
1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Taze fasulyeleri yıkayıp,kılçıklarını temizleyelim. Ortadan ikiye bölelim.Soğanı yemeklik doğrayalım. Patatesin kabuklarını soyalım,kabağın üzerini kazıyalım ve iri küpler halinde doğrayalım.Tencereye zeytinyağını alalım ve hiç yağımızı kızdırmadan yemeklik doğranmış soğanımız ilave edelim,pembeleşinceye kadar kavuralım. Rendelenmiş domatesi ve ince kıyım doğranmış sarımsağımızı ekleyelim.Hemen üzerine taze fasulyeleri ilave edip tenceremizin kapağını kapatarak , kısık ateşte 5 dakika kadar kavuralım. Patatesleri ekleyelim,bir süre daha kavuralım. Kabakları ilave edelim. 2-3 dakikada birlikte kavurduktan sonra tuz,şeker ve suyu ilave edelim.Gayet kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Eğer gerekirse su ekleyebiliriz.
NOT: Dilerseniz kereviz,kırmızı biber, havuç, patlıcan kullanabilirsiniz. AFİYET OLSUN