MISIR UNLU POĞAÇA
MISIR UNLU POĞAÇA
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/misir-unlu-pogaca.html
MISIR UNLU POĞAÇA
MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
10 gr yaş maya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı mısır unu
alabildiği kadar un (2,5- 3 su bardağı un)
İÇİ İÇİN:
peynir- maydanoz
ÜZERİ ÇİN:
Yumurta sarısı- ay çekirdeği
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğuralım. Maydanozu ince kıyım doğrayalım ve peynirle karıştıralım.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım, avucumuzun içinde açalım ve yeteri kadar iç malzememizden koyalım. Kapalı pide yapar gibi her iki ucu malzememizin üzerinde birleştirelim ve yağlanmış fırın tepsimize kat kısmı yukarı gelecek şekilde dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, bolca iç ay çekirdeği serpelim 180 derecelik ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. AFİYET OLSUN
NOT: Bu tarifte kabartma tozu ve yaş maya birlikte kullanılıyor.