ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/zeytinyagli-taze-bakla.html
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
MALZEMELER:
yarım kilo taze bakla
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuz
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı un
2 adet kesme şeker
YAPILIŞI:
Baklaları yıkayalım ve uçlarını varsa kılçıklarını temizleyelim.2 veya 3 parçaya bölelim.ve unlu suda bir süre baklaları bekletelim.Soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında pembeleşene değin kavuralım.Tuz ve şekeri ekleyelim.Baklaların suyunu süzüp ekleyelim. Bir kaç dakika birlikte kavuralım. Oda sıcaklığındaki suyu ekleyelim. ve 40-50 dakika orta hararetli ateşte pişirelim. baklalar suyunu çekince az sızma zeytinyağı gezdirelim. İnce kıyım doğranmış dereotunu ekleyelim. Sarmısaklı yoğurt eşliğinde servis yapmanızı öneririm AFİYET OLSUN
NOT: Bazıları renksiz yemek sevmezler. 1 tatlı kaşığı kadar salça kullanabilirler.