KETE
KETE ÇAYSIZ OLMAZ :) KETE,birçok yöremizde sevilen bir çörek tarifidir. Kimi yerlerde iç malzemesine şeker eklenir kimi ye...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/kete.html
KETE ÇAYSIZ OLMAZ :)
KETE
MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
yarım paket tereyağ veya margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
alabldiğince un( 6- 7 su bardağı kadar))
İÇ MALZEMESİ:1 paket tereyağ
alabildiğince un ( 3-4 su bardağı kadar)
ARALARINA SÜRMEK İÇİN: 100 gr kadar erimiş tereyağ
ÜZERİ İÇİN: yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Mayalanan hamurdan 18 adet küçük bezeler yapalım.
Her bezeyi çay fincanı tabağı büyüklüğünde açalım.
Her açtığımız bezenin üzerine, fırça yardımıyla yeteri kadar erimiş tereyağı sürelim
Yağladığımız bezeleri 6'lı olarak üst üste koyuyoruz ve 3 grup yapıyoruz.
1 grubu hafif unlu zeminde merdane yardımıyla çok fazla inceltmeden açalım.
Ve rulo şeklinde saralım.
Rulomuzu 2 parmak kalınlığında dilimler halinde keselim.
Kestiğimiz yüzünü tezgaha yatıralım ve elimizle üzerine bastıralım.
İçine yeteri kadar kavurduğumuz iç malzememizden koyalım.
Kenarlarları iç malzemenin üzerine toplayarak kapatalım.
Katlı kısmı alta gelecek şekilde koyalım ve elimizle üzerine bastırıp yassılaştıralım.
Yağlanmış fırın tepsimize dizelim ve TEPSİDE MAYALANDIRMAYALIM. MAYALANIRSA
ÇÖREK DEĞİL NORMAL POĞAÇA OLUR.
Üzerlerine az sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim.Ilık fırına koyalım ve 200 derece üzerleri
kızarıncaya kadar pişirelim
AFİYET OLSUN
bu günlerde yapmak istedigim bir tarifti cokta güzel anlatmissiniz cok tesekkür ederim Selma hanim ellerinize saglik
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
YanıtlaSilNe kadar güzel tek tek yapım aşamaalrı verilmiş. bU ANLATIMLA DENEMEMEK MÜMKÜNMÜ. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilADMİN ELLERİNE SAGLİK ALLAH SENDEN RAZİ OLSUN MUHTESEM ACİKLAMİSSİNİZ.
YanıtlaSilADMİN ELLERİNE SAGLİK ALLAH SENDEN RAZİ OLSUN MUHTESEM ACİKLAMİSSİNİZ.
YanıtlaSilHamura katı yağ yerine zeytin yağı ,ve yaş maya yerine instsnt ve ya kuru maya kullanabilirim Buyugumuz kalp hastası katı yağ yasaklanmış da ondan endişem
YanıtlaSilİnstant maya olur ama bu tarifte katı yağ kullanılıyor
Sil