KETE

KETE ÇAYSIZ OLMAZ :) KETE,birçok yöremizde sevilen bir çörek tarifidir. Kimi yerlerde  iç malzemesine şeker eklenir kimi ye...



KETE ÇAYSIZ OLMAZ :)


KETE,birçok yöremizde sevilen bir çörek tarifidir. Kimi yerlerde  iç malzemesine şeker eklenir kimi yerlerde ceviz katılır. Ben bu tarifi yani tuzlu keteyi çok daha seviyorum. Özellikle çay içmeyi seviyorsanız, mutlaka ve mutlaka bu tarifi denemelisiniz..Keteyi elle yemenizi öneririm çatal ve bıçakla yenmeyecek kadar kıyır kıyırdır.Umarım sizlerde benim gibi   Keteyi seversiniz:)
KETE

MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
yarım paket tereyağ veya margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
alabldiğince un( 6- 7 su bardağı kadar))
İÇ MALZEMESİ:1 paket tereyağ
alabildiğince un ( 3-4 su bardağı kadar)
ARALARINA SÜRMEK İÇİN: 100 gr kadar erimiş tereyağ
ÜZERİ İÇİN: yumurta sarısı
YAPILIŞI:

 HAMURU:Mayayı ılık sütte eritip, tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım, mayalanması için üstü örtülü biçimde ılık bir ortamda bekletelim.İÇİ İÇİN:Yağı eritip,yeterince un ilave ederek , sararıncaya kadar kısık ateşte  kavuralım. TUZ  ekleyip,ocaktan indirelim.

Mayalanan hamurdan 18 adet küçük bezeler yapalım.


Her bezeyi çay fincanı tabağı büyüklüğünde açalım.


 Her açtığımız bezenin üzerine, fırça yardımıyla yeteri kadar erimiş tereyağı sürelim


Yağladığımız bezeleri  6'lı olarak üst üste koyuyoruz ve 3 grup yapıyoruz.

 
1 grubu hafif unlu zeminde merdane yardımıyla çok fazla inceltmeden açalım.


Ve rulo şeklinde saralım.


Rulomuzu 2 parmak kalınlığında dilimler halinde  keselim.


 Kestiğimiz yüzünü tezgaha yatıralım ve elimizle üzerine bastıralım.


İçine yeteri kadar kavurduğumuz iç malzememizden koyalım.


Kenarlarları iç malzemenin üzerine toplayarak kapatalım.


Katlı kısmı alta gelecek şekilde koyalım ve elimizle üzerine bastırıp yassılaştıralım.


Yağlanmış fırın tepsimize dizelim ve TEPSİDE MAYALANDIRMAYALIM. MAYALANIRSA
 ÇÖREK DEĞİL NORMAL POĞAÇA OLUR.


Üzerlerine az sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim.Ilık fırına koyalım ve 200 derece üzerleri
kızarıncaya kadar pişirelim


AFİYET OLSUN





DAHA FAZLA LEZZET

un kavurması 4769013010298134620

Yorum Gönder

  1. bu günlerde yapmak istedigim bir tarifti cokta güzel anlatmissiniz cok tesekkür ederim Selma hanim ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel tek tek yapım aşamaalrı verilmiş. bU ANLATIMLA DENEMEMEK MÜMKÜNMÜ. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ADMİN ELLERİNE SAGLİK ALLAH SENDEN RAZİ OLSUN MUHTESEM ACİKLAMİSSİNİZ.

    YanıtlaSil
  5. ADMİN ELLERİNE SAGLİK ALLAH SENDEN RAZİ OLSUN MUHTESEM ACİKLAMİSSİNİZ.

    YanıtlaSil
  6. Hamura katı yağ yerine zeytin yağı ,ve yaş maya yerine instsnt ve ya kuru maya kullanabilirim Buyugumuz kalp hastası katı yağ yasaklanmış da ondan endişem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstant maya olur ama bu tarifte katı yağ kullanılıyor

      Sil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item