PATATES CİPSİ

PATATES CİPSİ TV seyrederken nedense hep birşeyler atıştırmak isteriz. Hazır olarak aldığımız cipsler çok lez...











    • PATATES CİPSİ
      TV seyrederken nedense hep birşeyler atıştırmak isteriz. Hazır olarak aldığımız cipsler çok lezzzetlidir ama bilmem kaçıncı defa  yağ aynı kızartmalarda kullanlılrr. Evde kendinize ve çocuklarınıza yapabileceğiniz çok güzel bir cips tarifi:))


      MALZEMELER:
      Patates
      tuz
      buz
      su
      KIZARTMAK İÇİN:
      Sıvı yağ
      YAPILIŞI:
      Patateslerin kabuklarını soyalım ve yıkalayalım. Sonra jilet gibi incecik keselim.Yeteri kadar suyun içine bir miktar buz atalım ve dilimlediğimiz patatesleri buzlu suyun içinde 5 dakika bekletelim. Patateslerin suynu süzelim ve havlu kağıt serilmiş bir tepsinin içine serip patateseri iyice kurulayalım. Bol kızgın sıvı yağın içme az az patatesleri atalım. Yani patatesler rahat biçimde kızarmalıdır. Çok patates koyarsak yağın sıcaklığını alır ve çıtır patates elde edemeyiz. Kızaran patatesleri yine havlu kağıt serilmiş bir tepsiye çıkaralım ve mümkünse tek tek dizelim ve tuzlayalım. Çok lezzetli cipslerimiz AFİYET OLSUN
      NOT:Bu şekilde havuç ve pancar cipsleri de yapabilirsiniz
      .

DAHA FAZLA LEZZET

Patates 5984125418774886246

Yorum Gönder

  1. bende severim. Eline sağlık. Çok basitmis. :) yapacağım insaallah. Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Çocuklarım bayılacaklar

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Bu çok güzel oldu şimdi. En azından daha sağlıklı. Tarif için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item