ELMALI KURABİYE
K ıyır kıyır bir kurabiye seviyorsanız ,bu tarifi deneyebilirsiniz. ELMALI KURABİYE ( 25 adet) Elmalı kurabiyeyi sanıyorum sevmeye...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/elmali-kurabiye.html
Kıyır kıyır bir kurabiye seviyorsanız ,bu
tarifi deneyebilirsiniz.
ELMALI KURABİYE ( 25 adet)
Elmalı kurabiyeyi sanıyorum sevmeyenimiz
yoktur. Ben kendi adıma bayılıyorum,ister kahve ister çayın yanında çok
yakışıyor. Kendimize ve misafirlerime sıkça
yaparım. Elmalı kurabiyede bu şekil çok hoş oldu. Dilerseniz kendi
tarifinizde de bu şekli uygulayabilirsiniz.
·
MALZEMELER:
·
125 gr oda sıcaklığında
tereyağı veya margarin
·
1 adet yumurta
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
1 su bardağı
nişasta
·
1,5 çay bardağı toz
şeker
·
1 paket vanilya
·
1 paket kabartma
tozu
·
alabildiği kadar un
( 3 su bardağından biraz fazla)
·
İÇ MALZEMESİ:
·
3-4 adet elma
·
1 çay bardağı şeker
·
1 atlı kaşığı
tarçın
·
arzuya göre
çekilmiş ceviz
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle iç
malzememizi hazırlayalım.
·
Elmaları soyup
rendeleyelim.
·
Üzerine şekeri
ekleyelim ve elmalar hafifi suyunu çekene kadar
pişirelim.
·
Ocaktan alınca
üzerine tarçın ve isteğe göre cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
·
Hamuru için.
·
Yoğurma
kabımıza,tereyağı,yumurta,sıvı yağı,yoğurt ve şekeri alıp güzelce karıştıralım.
·
Nişasta vanilya ,un
ve kabartma tozunu ekleyelim ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·
Hafif unlu tezgahta
hamurumu yarım cm kalınlığında merdane ile açalım.
·
Bir bardak
yardımıyla yuvarlaklar keselim. (Ben ajda bardağı ile yuvarlaklar kestim.)
·
Bir yuvarlak
parçanın üzerine yeteri kadar iç malzememizden koyalım
·
Diğer bir yuvarlak
parçanın ortasına artı ( + ) şeklinde bıçakla keselim.
·
Bu parçayı iç
malzememizi koyduğumuz parçanın üzerine koyalım.
·
Ve uç kısımlarını
çatal yardımıyla bastırarak kapatalım.
·
Yağlı kağıt
serilmiş veya yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla dizelim.
·
175 derecelik
fırında üzerleri pembeleşene değin pişirelim.
·
Soğuduktan sonra
üzerlerine pudra şekeri serpelim.
AFİYET OLSUN
·
NOT:Bazen yoğurt
olduğundan daha sıvı oluyor,ben bu tarifte 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
kullandım.
tariflerinizdeki nişasta ne nişastası acaba?
YanıtlaSilBen buğday nişastası kullanıyorum.
YanıtlaSiltatlı çok güzel olmuş.
YanıtlaSilTatlılara bayılırım herkese öneririm.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilBen Esra elma kurabiyesi pişmeden bayıldım.
YanıtlaSil:) Teşekkür ederim.
YanıtlaSilAslı- derin dondurucuda saklanabilir mi acaba? önceden yapıp atsak misafire hazır olsa...
YanıtlaSilBen tarifi harfiyen yaptim ve nisasta olarak misir nisastasi kullandim. Olur mu ?
YanıtlaSilBide unu 4 SB aldi normalmi ?
Mısır nişastası da olur..aslında 3 su bardağı un tam geliyor ama belki kullandığınız bardak ölçüsü büyükse daha fazla un alır
SilBirde 1 cb siviyagindan eminmisiniz ?
SilTarifteki tüm malzemelerden eminim..defalarca yaptım ve bir çok takipçim de deneyip fotoğraflarıyla facebook sayfamda paylaştılar.
YanıtlaSil