SULTAN LOKUMU

Lokum,geleneksel tatlarımızdandır. Evde yapabileceğimiz güzel ve pratik bir tariftir. Deneyenler beğendiler. Umarım sizlerde beğe...




Lokum,geleneksel tatlarımızdandır. Evde yapabileceğimiz güzel ve pratik bir tariftir. Deneyenler beğendiler. Umarım sizlerde beğenirsiniz :))


SULTAN LOKUMU
MALZEMELER:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
ÜZERİ İÇİN:Hindistan cevizi
 YAPILIŞI:
Bir tencereye yağı alalım ve eritelim,unu ekleyelim ve 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavuralım. Şekeri ilave edelim 2-3 dakika daha birlikte kavuralım. Soğuk sütü ve vanilyayı ekleyelim ve koyu bir hamur kıvamı alana değin pişirelim.
  Muhallebimiz ılındıktan sonra soğuması için buzdolabın normal rafında bekletelim
  Muhallebimizi dolaptan çıkardık ve şekillendirmeye başladık.
 Soğuyan hamurumuzdan parçalar koparalım ve yuvarlak şekil verelim, arzuya göre Hindstan cevizine veya çekimiş antep fıstığına veya kakao veya çikolata sosuna bıulayarak servis tabağına alalım. Ben kağıt kapsüllerin içine lokumları yerleştirip, süslü kürdanlar kullandım. AFİYET OLSUN


-->

DAHA FAZLA LEZZET

SÜTLÜ TATLILAR 7588160609783047638

Yorum Gönder

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. tesekkurler tarifiniz icin uygulayacagim

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item