KESE POĞAÇA
Mayalı poğaçalar özellikle sıcak sıcak fırından çıktığında enfes bir tat olur.Kese poğaçada yumuşacık bir tat ve değişik şekliy...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/kese-pogaca.html
Mayalı poğaçalar özellikle sıcak sıcak fırından çıktığında enfes bir tat olur.Kese poğaçada yumuşacık bir tat ve değişik şekliyle şık bir poğaçadaır.
KESE POĞAÇA ( 30 adet)
MALZEMELER:
2 su bardağı ılık su
1 su sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı toz şeker
1 paket yaş maya ( 42 gr)
1 yemek kaşığı tuz
alabildiğince un ( 6,5 su bardağı kadar)
İÇ MALZEMESİ: Beyaz peynir-maydanoz
ÜZERİ İÇİN: Yumurta sarısı
1 paket yaş maya ( 42 gr)
1 yemek kaşığı tuz
alabildiğince un ( 6,5 su bardağı kadar)
İÇ MALZEMESİ: Beyaz peynir-maydanoz
ÜZERİ İÇİN: Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımızın içine ılık suyu ve mayayı alıp, eritelim. Yoğurt , sıvıyağ ekleyip karıştıralım. elenmiş un,şeker ve tuzu ilave edip, ELE YAPIŞAN bi hamur yoğuralım.Hamurumuzun üzerini örterek mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim
Gördüğünüz gibi hamurumuza parmak bastık ve bastığımız çukur olarak kaldı,demek ki hamurumuz güzelce mayalanmış.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım ve merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak şekilde açalım.
Uçlardan pile yapmaya başlayalım v e bağlamak için yeteri kadar yuvarlak çubuklar hazırlayalım.
İç malzememizi koyalım..Uçlardan pile yapmaya başlayarak ortaya doğru toplayalım. KESE şekli vermiş oluyoruz.
Kesenin tam altından yavaşca bastıralım.Kesemizin altından bağlamak amacıyla kullanacağımız yuvarlak şeritler hazırlıyalım ve kesenin altından bağlayalım.
Tüm bezelerimizi aynı işlemden geçirelim. Yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla sıralayalım. Üzerlerine şeklini bozmadan çok az sıvıyağ ile çırpılmış yumurtamızı sürelim. Bir süre daha tepside mayalanmasını bekleyelim. 180 derecede üzerleri kızarana değin pişirelim.AFİYET OLSUN