SULTAN KEBABI
SULTAN KEBABI Sevgili Zeynep Dural'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz;ellerinize sağlık
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/sultan-kebabi.html
SULTAN KEBABI
Sevgili Zeynep Dural'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz;ellerinize sağlık
Kuzu inciğin haşlama suyuna iri şekilde doğranmış 1 adet.soğan,4-5 ad sarımsak,1-2 adet.havuç, tane karabiber ve defne yaprağını kırıp atalım.
1,5 saat kadar kaynasın.sonra içinden kuzu incikleri alalım ve kenarda soğumaya bırakalım.
SOS:
1 adet soğanı ince küp doğrayıp kavuralım.
içine salça ve biraz un ekleyip kavurmaya devam edelim.
kavrulunca içine tuz,karabiber ekelim.
Haşlanan kuzu inciklerin suyunu içine süzelim.
Soğuyan kuzu incikleri fırın tepsisine dizelim ve hepsinin üstünü milföy hamuruyla kaplayalım.
Üzerine hazırlanmış olan sosu döküp fırına verelim.
Milföyler pişince fırından çıkartabiliriz.