SEBZELİ KISIR
SEBZELİ KISIR Bulgur kullanılan tariflerin her çeşidini severim.Özellikle kısır, kabul günlerimizin vazgeçilmezlerindendir. Sebzel...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/sebzeli-kisir.html
SEBZELİ KISIR
Bulgur kullanılan tariflerin her çeşidini severim.Özellikle kısır, kabul günlerimizin vazgeçilmezlerindendir. Sebzeli kısır tarifide, hepimizin bildiği kısır malzemelerinin biraz daha sebzelisidir.Afiyetler olsun:)
MALZEMELER:
3 su bardağı kısırlık bulgur
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
yarım demet taze soğan
1 adet küçük kırmızı lahana
1 adet havuç
1 küçük marul
2 diş sarmısak
1 su bardağı zeytinyağı
tuz- karabiber- pul biber
kimyon
kuru nane
nar ekşisi
limon suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlın kaşığı biber salçası
YAPILIŞI:
Bulguru üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyalım ve tencerenin kapağını kapatalım.Bulgur kabardıktan sonra içine nane dışındaki tüm baharatları ekleyelim ve yarım saat dinlendirelim. Zeytinyağını bir tavaya alalım ve salçaları ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Kavrulmuş salçaları bulgura ekleyelim.Bulguru geniş bir kaba alalım. Kırmızı lahanayı ince kıyım doğrayalım,havucu rendeleyim.Diğer yeşillikleride ince kıyım doğrayıp bulgura ekleyelim.Limon suyu,nar ekşisi ve gerekiyorsa biraz daha yağ ve baharatları ekleyelim.AFİYET OLSUN
Yeşillik olsunda, heryere yakışıyor. Kısır nefis elelrinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler canım:)
YanıtlaSil