MUZLU ELMALI PROFİTEROL
MUZLU ELMALI PROFİTEROL 10 dakikada hoş bir tat...Doğum günlerinde, değişik süslemelerle çocukların çok beğenecekleri meyveli bi...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/muzlu-elmali-profiterol.html
10 dakikada hoş bir tat...Doğum günlerinde, değişik süslemelerle çocukların çok beğenecekleri meyveli bir profiterol...
MALZEMELER:
2 paket pötibör bisküvi
2 adet elma
2 adet muz
1 su bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
80 gram bitter çikolata
YAPILIŞI:
Genişçe bir kabın içine bisküvileri kırarak parçalayalım.
Elma ve muzu içine rendeleyelim.
Yoğurmaya başlayalım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verelim.
Bir tencereye,süt,un,nişasta ve şekeri alalım,karıştırarak pişirelim.
Sıcakken içine Bitter çikolatayı iri parçalara ayırarak sosa ekleyelim ve karıştırarak eritelim.
Çikolata sosumuz ılınınca toplarımızı ister tek tek içine bulayalım,ister topları bir kaseye koyup .ikolata sosunu üzerine dökelim.
AFİYET OLSUN.
NOT: Arzu ederseniz hazır Bitter çikolata sosu kullanabilirsiniz.
NOT:Elmalar suluysa bir kaç bisküvi daha gerekebilir.
2 paket pötibör bisküvi
2 adet elma
2 adet muz
1 su bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
80 gram bitter çikolata
YAPILIŞI:
Genişçe bir kabın içine bisküvileri kırarak parçalayalım.
Elma ve muzu içine rendeleyelim.
Yoğurmaya başlayalım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verelim.
Bir tencereye,süt,un,nişasta ve şekeri alalım,karıştırarak pişirelim.
Sıcakken içine Bitter çikolatayı iri parçalara ayırarak sosa ekleyelim ve karıştırarak eritelim.
Çikolata sosumuz ılınınca toplarımızı ister tek tek içine bulayalım,ister topları bir kaseye koyup .ikolata sosunu üzerine dökelim.
AFİYET OLSUN.
NOT: Arzu ederseniz hazır Bitter çikolata sosu kullanabilirsiniz.
NOT:Elmalar suluysa bir kaç bisküvi daha gerekebilir.
bisküvileri rondodon geçirsek olmazmı?
YanıtlaSilBisküvileri elimizle parçalıyoruz, zaten yoğururken iyice ufalıyoruz, bu yüzden rondodan çekersek çok hamur gibi olur. Elmaların suyu çok yumuşatıyor
YanıtlaSilbu ölçüden kaç adet çıkıyor acaba ?
YanıtlaSilYaptığınız büyüklüğe göre değişiyor tabiki. İlk fotoğraftaki ölçülerden 2 tabak çıktı
YanıtlaSilSelma ablacım harika gözüküyor, evlendikten sonra en büyük yardımcım senin blogun olacak :))
YanıtlaSil