KEREVİZ KIZARTMASI
KEREVİZ KIZARTMASI Daha önce denemediyseniz bu tarifi denemenizi,öneririm. Kereviz sevmeyenlerin dahi beğeneceklerine inanıyorum. Bil...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/karnibahar-salatasi.html
KEREVİZ KIZARTMASI
Daha önce denemediyseniz bu tarifi denemenizi,öneririm. Kereviz sevmeyenlerin dahi beğeneceklerine inanıyorum. Bilinmese kereviz kızartması olduğu anlaşılmıyor:)
Daha önce denemediyseniz bu tarifi denemenizi,öneririm. Kereviz sevmeyenlerin dahi beğeneceklerine inanıyorum. Bilinmese kereviz kızartması olduğu anlaşılmıyor:)
·
MALZEMELER
·
1 kilo elma büyüklüğünde kereviz
·
1 adet limon suyu-
tuz
·
3 adet yumurta
·
yeterince un-tuz
·
KIZARTMAK İÇİN:Sıvı
yağı
·
SOSU İÇİN:
·
Yarım kilo yoğurt(
Tercihen süzme)
·
2-3 diş sarmısak
·
7-8 dal dereotu
·
pul biber
·
YAPILIŞI:
·
Kerevizlerin
kabuklarını soyup, parmak kalınlığında dilimleyelim.
·
Limonlu tuzlu suda
hafifi yumuşayana kadar pişirelim.
·
Çukur bir kabın
içinde un,yumurta,tuzu karıştıralım
·
Ve tek tek
kerevizleri bu sosa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
·
Servis tabağına
alalım.
·
SOSU İÇİN:Dereotunu
ince kıyım doğrayalım.
·
Sarmısakları
ezelim,tuz ve yoğurtla karıştıralım.
·
Kızarmış
kerevizlerin üzerine dökelim.
·
Pul biber serpelim.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT Ben dereotu
kalmadığından kullanmadım:(
bayıldım.mutlaka çok güzel olur.
YanıtlaSilEvet gerçekten hoş ve değişik :)
YanıtlaSilfondaki müzik harika
YanıtlaSilAcaba kerevizleri çiğden yapsak denedinizmi hiç?
YanıtlaSilAcaba kerevizleriçiğden rendelesek, salatadaki gibi nasıl olur? denedinizmi?
YanıtlaSil