LOKUM PİLAVI
LOKUM PİLAVI
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/lokum-pilavi.html
Hamuru için:
1 adet yumurta
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğince un
SOSU İÇİN:
150 gr tereyağı
300 gr kıyma
tuz- karabibwer
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini bir kaba alalım ve SERT bir hamur yoğuralım.Hamuru 2 bezeye bölelim. Bezeleri un yardımıyla 2-3 milim kalınlığında açalım. Üzerlerine bir bez örterek bezeleri bir süre kurumaya bırakalım.Bu arada tereyağında kıymayı kavuralım ve tuz-karabiberini ekleyelim.
Kuruyan hamurun üzerine un serpelim oklavaya saralım. ve oklavanın üzerinde boylu boyunca erişte keser gibi keselim sonrada her parçayı minik minik keselim.Bir tencereye 1,5- 2 litre kadar suyu tuz ve az sıvıyağ koyarak kaynatalım. Hamurlarımızı mantı haşlar gibi haşlayalım Ve süzelim. Servis tabağına alalım ve sosla karıştıralım.Dilerseniz üzerine sarmısaklı yoğurt dökebilirsiniz. AFİYET OLSUN
NOT: Erişteleri alışkın olduğunuz tarzda da kesebilirsiniz.Oklavaya sarıp kesmek pratik oluyor.
NOT:Pazarlarda hazır olarak köylülerde erişte satılıyor.