KEREVİZ KIZARTMASI | Mutfak Ve Tatlar

KEREVİZ KIZARTMASI

KEREVİZ KIZARTMASI Daha önce denemediyseniz bu tarifi denemenizi,öneririm. Kereviz sevmeyenlerin dahi beğeneceklerine inanıyorum. Bil...


KEREVİZ KIZARTMASI
Daha önce denemediyseniz bu tarifi denemenizi,öneririm. Kereviz sevmeyenlerin dahi beğeneceklerine inanıyorum. Bilinmese kereviz kızartması olduğu anlaşılmıyor:)

·         MALZEMELER
·         1 kilo elma büyüklüğünde kereviz
·         1 adet limon suyu- tuz
·         3 adet yumurta
·         yeterince un-tuz
·         KIZARTMAK İÇİN:Sıvı yağı
·         SOSU İÇİN:
·         Yarım kilo yoğurt( Tercihen süzme)
·         2-3 diş sarmısak
·         7-8 dal dereotu
·         pul biber
·         YAPILIŞI:
·         Kerevizlerin kabuklarını soyup, parmak kalınlığında dilimleyelim.
·         Limonlu tuzlu suda hafifi yumuşayana kadar pişirelim.
·         Çukur bir kabın içinde un,yumurta,tuzu karıştıralım
·         Ve tek tek kerevizleri bu sosa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
·         Servis tabağına alalım.
·         SOSU İÇİN:Dereotunu ince kıyım doğrayalım.
·         Sarmısakları ezelim,tuz ve yoğurtla karıştıralım.
·         Kızarmış kerevizlerin üzerine dökelim.
·         Pul biber serpelim.
·          AFİYET OLSUN

·         NOT Ben dereotu kalmadığından kullanmadım:(

DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 3454495695289608680

Yorum Gönder

  1. bayıldım.mutlaka çok güzel olur.

    YanıtlaSil
  2. Evet gerçekten hoş ve değişik :)

    YanıtlaSil
  3. fondaki müzik harika


    YanıtlaSil
  4. Acaba kerevizleri çiğden yapsak denedinizmi hiç?

    YanıtlaSil
  5. Acaba kerevizleriçiğden rendelesek, salatadaki gibi nasıl olur? denedinizmi?

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item