KEREVİZ KIZARTMASI
KEREVİZ KIZARTMASI Daha önce denemediyseniz bu tarifi denemenizi,öneririm. Kereviz sevmeyenlerin dahi beğeneceklerine inanıyorum. Bil...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/karnibahar-salatasi.html
KEREVİZ KIZARTMASI
Daha önce denemediyseniz bu tarifi denemenizi,öneririm. Kereviz sevmeyenlerin dahi beğeneceklerine inanıyorum. Bilinmese kereviz kızartması olduğu anlaşılmıyor:)
Daha önce denemediyseniz bu tarifi denemenizi,öneririm. Kereviz sevmeyenlerin dahi beğeneceklerine inanıyorum. Bilinmese kereviz kızartması olduğu anlaşılmıyor:)
·        
MALZEMELER
·        
1 kilo elma büyüklüğünde kereviz
·        
1 adet limon suyu-
tuz
·        
3 adet yumurta
·        
yeterince un-tuz
·        
KIZARTMAK İÇİN:Sıvı
yağı
·        
SOSU İÇİN:
·        
Yarım kilo yoğurt(
Tercihen süzme)
·        
2-3 diş sarmısak
·        
7-8 dal dereotu
·        
pul biber
·        
YAPILIŞI:
·        
Kerevizlerin
kabuklarını soyup, parmak kalınlığında dilimleyelim.
·        
Limonlu tuzlu suda
hafifi yumuşayana kadar pişirelim.
·        
Çukur bir kabın
içinde un,yumurta,tuzu karıştıralım
·        
Ve tek tek
kerevizleri bu sosa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
·        
Servis tabağına
alalım.
·        
SOSU İÇİN:Dereotunu
ince kıyım doğrayalım.
·        
Sarmısakları
ezelim,tuz ve yoğurtla karıştıralım.
·        
Kızarmış
kerevizlerin üzerine dökelim.
·        
Pul biber serpelim.
·        
 AFİYET OLSUN
·        
NOT Ben dereotu
kalmadığından kullanmadım:(


bayıldım.mutlaka çok güzel olur.
YanıtlaSilEvet gerçekten hoş ve değişik :)
YanıtlaSilfondaki müzik harika
YanıtlaSilAcaba kerevizleri çiğden yapsak denedinizmi hiç?
YanıtlaSilAcaba kerevizleriçiğden rendelesek, salatadaki gibi nasıl olur? denedinizmi?
YanıtlaSil