İÇ BAKLALI ENGİNAR
ENGİNARIN FAYDALARI Karaciğer ve böbrek yetersizliğinde, Bunların sancılarında, Sarılık ve gut hastalıklarında, Aşırı şi...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/ic-baklali-enginar.html
ENGİNARIN FAYDALARI
Karaciğer ve böbrek yetersizliğinde,
Bunların sancılarında,
Sarılık ve gut hastalıklarında,
Aşırı şişmanlıkta,
Kurdeşende,
Romatizmada ve egzamada oldukça faydalıdır.
Kan dolaşımını düzeltir.
Kollestrolün neden olduğu damar sertleşmelerinde,
Kalp sancıları,
Enfarktüs,
Beyin kanamaları gibi rahatsızlıkların önleyicisidir.
İÇ BAKLALI ENGİNAR
Sevgili Tülay Tuncaboylu' ya tarifini bzlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:))
MALZEMELER:
4 adet enginar
300 gram kıyma
1 su bardağı iç taze bakla
2 adet soğan
2 adet domates
2 diş sarımsak
zeytinyağı
çeyrek demet maydanoz
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Soğanı ince kıyım doğrayalım ve yeteri kadar zeytinyağında pembeşinceye kadar kavuralım.Kıymayı ekleyelim,suyunu çekinceye kadar kavuralım.Domates ,sarmısak veince kıyım doğranmış maydanozu ve baharatları ekleyelim.
İÇ BAKLAYI; 1 adet ,soğan,1 domates,zeytnyağı biraz şeker ve tuz ekleyerek az suyla ayrı br tencerede pişirelim.( Ben düdüklüde pişirdim.)
Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kestikten sonra, yaprakların arasnı güzelce yıklayalım.Tuzlu limonlu suda enginarları yarı diri kalacak şekilde haşlayalım. ( çok haşlamayınız,iç malzemeyi dolduruken dağılabilir).Haşlandıktan sonra tüylü kısınmlarını temizleyelim.
Haşlanan enginarların yaprak kısmlarını açalım ve el yardımıyla kıymalı içten dolduralım.Tencernin tabanına baklalı harcımızı yayalım. üzerine dik bir şakilde enginarları dizelim. Enginarların yarısına kadar su dolduralım ve pişirelim.Ben düdüklüde 10 dakikada pişiriyorum.( Düdüklüde çok az su koyunuz.)
Servs yaparken sarmısaklı yoğurt ile sunmanızı tavsiye ederim Tabakta enginarın yaprraklarını açarak sarmısaklı yoğurdu içlerine dökebilirsiniz.
AFİYET OLSUN