GARNİTÜRLÜ MİLFÖY
Çok pratik ve lezzetli bir tarif GARNİTÜRLÜ MİLFÖY
 
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/garniturlu-milfoy.html
Çok pratik ve lezzetli bir tarif
GARNİTÜRLÜ MİLFÖY
GARNİTÜRLÜ MİLFÖY
·        
Sevgili Eda Ertekiner'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür
ederiz; ellerinize sağlık:))
·        
MALZEMELER:
·        
Milföy
·        
tavuk
·        
patates
·        
havuç
·        
bezelye ( Konserve de olabilir)
·        
tuz- karabiber- pul biber
·        
arzuya göre köri
·        
ÜZERİ İÇİN: Yumurta sarısı
·        
YAPILIŞI:
·        
Tavukları minik küp şeklinde doğrayalım,ve az sıvı yağda kavuralım.
·        
 Patatesi ve havucu haşlayalım,
tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım.
·        
Bezelyeyi konserve kullanmayacaksak haşlayalım.
·        
Tüm malzemeleri baharatlarla birlikte bir kabın içinde karıştıralım.
·        
Milföyleri dolaptan çıkaralım ve biraz yumuşamalarını bekleyelim.
·        
1 adet milföyü elimizle hafifce esnetelim.
·        
Ve içine yeteri kadar iç malzememizden koyalım. kenarları üzerine
kapatalım. Ekli yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsimize dizelim.
·        
Tam ortadan üzerine 4-5 adet kesikler atalım.
·        
Diğer milföylere de aynı işlemi uygulayalım.
·        
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
·        
Isınmış 200 derecede üzerleri kızarana değin pişirelim. AFİYET OLSUN.
·        
NOT: Ölçü ile yazmadım, kişi sayısına göre yapabilirsiniz.
 







 
 
 
 
 

Çok pratik ve hoş bir sunum olmuş ( Züleyha )
YanıtlaSil