GARNİTÜRLÜ MİLFÖY
Çok pratik ve lezzetli bir tarif GARNİTÜRLÜ MİLFÖY
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/garniturlu-milfoy.html
Çok pratik ve lezzetli bir tarif
GARNİTÜRLÜ MİLFÖY
GARNİTÜRLÜ MİLFÖY
·
Sevgili Eda Ertekiner'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür
ederiz; ellerinize sağlık:))
·
MALZEMELER:
·
Milföy
·
tavuk
·
patates
·
havuç
·
bezelye ( Konserve de olabilir)
·
tuz- karabiber- pul biber
·
arzuya göre köri
·
ÜZERİ İÇİN: Yumurta sarısı
·
YAPILIŞI:
·
Tavukları minik küp şeklinde doğrayalım,ve az sıvı yağda kavuralım.
·
Patatesi ve havucu haşlayalım,
tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım.
·
Bezelyeyi konserve kullanmayacaksak haşlayalım.
·
Tüm malzemeleri baharatlarla birlikte bir kabın içinde karıştıralım.
·
Milföyleri dolaptan çıkaralım ve biraz yumuşamalarını bekleyelim.
·
1 adet milföyü elimizle hafifce esnetelim.
·
Ve içine yeteri kadar iç malzememizden koyalım. kenarları üzerine
kapatalım. Ekli yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsimize dizelim.
·
Tam ortadan üzerine 4-5 adet kesikler atalım.
·
Diğer milföylere de aynı işlemi uygulayalım.
·
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
·
Isınmış 200 derecede üzerleri kızarana değin pişirelim. AFİYET OLSUN.
·
NOT: Ölçü ile yazmadım, kişi sayısına göre yapabilirsiniz.
Çok pratik ve hoş bir sunum olmuş ( Züleyha )
YanıtlaSil