EV YAPIMI LAHMACUN İÇİ

{[['']]}






EV YAPIMI LAHMACUN İÇİ( 40- 45 ADET)
İç malzemeyi evde hazırladığımızda ne tür malzeme kullanıldığını bilerek gönül rahatlığı ile yiyebiliyoruz...Ben biraz  yemek konusunda seçici olduğumdan her yerde her şeyi yiyemiyorum...Lahmacun hamurunu ince ve çıtır çıtır sevenlerdenim...İç malzemeyi hazırlayıp hamurunu beğendiğim  pide salonuna gönderiyorum...Yanına olmazsa olmazı ev yapımı bol köpüklü ayran...
·         MALZEMELER:
·         1 kilo kuzu boşluğundan kıyma
·         250 gr dana kıyma
·         veya normal kuzu- dana kıyma karışık- 150 gr kuyruk yağı
·         4-5 adet kuru soğan
·         4 adet domates
·         6-7 adet sivri biber
·         2 adet kırmızı biber ( arzuya göre)
·         2 demet maydanoz
·         3-4 yemek domates salçası
·         2-3 yemek kaşığı biber salçası
·         4-5 diş sarımsak
·         tuz- karabiber-pul biber
·         arzuya gör isot
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 su bardağı su
·         GARNİTÜRÜ İÇİN:
·         piyazlık soğan- domates- maydanoz- kıvırcık-pul biber vs
·         YAPILIŞI:
·         Tüm sebzeleri minicik doğrayın veya robotta çekin.
·         Kıyma,salçalar,baharatlar ve yağı karıştırın.
·         Su ilave ederek kıvamı lahmacun hamurunun üzerine sürülecek kıvamda olmalıdır.
·         İç malzememizi hazırladık artık pide fırınına gönderebilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT: Malzemeleri yarı yarıya kullanabilirsiniz.Artan lahmacunları buzdolabı poşetlerine koyunuz,daha sonra ısıtıp servis yapabilirsiniz.
Yazıyı paylaşın :

3 yorum:

  1. Kıyma pişerken top top olmasın diye,kıvamı inceltiyor

    YanıtlaSil
  2. bende su katiyorum, oktay ustanin yaptigini da görmüstüm güzel oluyor

    YanıtlaSil

 
Support : Şablon Tasarım
Copyright © 2013-2014-2015. Mutfak Ve Tatlar - Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz yazı ve görsel alıntısı yapılamaz.
Şablon Uyarlama : Sakarpiyon Fotoğraf-Günce-Tasarım