EV YAPIMI LAHMACUN İÇİ
EV YAPIMI LAHMACUN İÇİ( 40- 45 ADET) İç malzemeyi evde hazırladığımızda ne tür malzeme kullanıldığını bilerek gönül rah...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/04/ev-yapimi-lahmacun-ici.html
İç malzemeyi evde hazırladığımızda ne tür malzeme kullanıldığını bilerek gönül rahatlığı ile yiyebiliyoruz...Ben biraz yemek konusunda seçici olduğumdan her yerde her şeyi yiyemiyorum...Lahmacun hamurunu ince ve çıtır çıtır sevenlerdenim...İç malzemeyi hazırlayıp hamurunu beğendiğim pide salonuna gönderiyorum...Yanına olmazsa olmazı ev yapımı bol köpüklü ayran...
·
MALZEMELER:
·
1 kilo kuzu boşluğundan kıyma
·
250 gr dana kıyma
·
veya normal kuzu- dana kıyma karışık- 150 gr kuyruk yağı
·
4-5 adet kuru soğan
·
4 adet domates
·
6-7 adet sivri biber
·
2 adet kırmızı biber ( arzuya göre)
·
2 demet maydanoz
·
3-4 yemek domates salçası
·
2-3 yemek kaşığı biber salçası
·
4-5 diş sarımsak
·
tuz- karabiber-pul biber
·
arzuya gör isot
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
1 su bardağı su
·
GARNİTÜRÜ İÇİN:
·
piyazlık soğan- domates- maydanoz- kıvırcık-pul biber vs
·
YAPILIŞI:
·
Tüm sebzeleri minicik doğrayın veya robotta çekin.
·
Kıyma,salçalar,baharatlar ve yağı karıştırın.
·
Su ilave ederek kıvamı lahmacun hamurunun üzerine sürülecek kıvamda
olmalıdır.
·
İç malzememizi hazırladık artık pide fırınına gönderebilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT: Malzemeleri yarı yarıya kullanabilirsiniz.Artan lahmacunları
buzdolabı poşetlerine koyunuz,daha sonra ısıtıp servis yapabilirsiniz.
suyu nıye katıyorsunuz
YanıtlaSilKıyma pişerken top top olmasın diye,kıvamı inceltiyor
YanıtlaSilbende su katiyorum, oktay ustanin yaptigini da görmüstüm güzel oluyor
YanıtlaSil