ELMALI KURABİYE | Mutfak Ve Tatlar

ELMALI KURABİYE

K ıyır kıyır bir kurabiye seviyorsanız ,bu tarifi deneyebilirsiniz. ELMALI KURABİYE ( 25 adet) Elmalı kurabiyeyi sanıyorum sevmeye...

Kıyır kıyır bir kurabiye seviyorsanız ,bu tarifi deneyebilirsiniz.
ELMALI KURABİYE ( 25 adet)

Elmalı kurabiyeyi sanıyorum sevmeyenimiz yoktur. Ben kendi adıma bayılıyorum,ister kahve ister çayın yanında çok yakışıyor. Kendimize ve misafirlerime sıkça  yaparım. Elmalı kurabiyede bu şekil çok hoş oldu. Dilerseniz kendi tarifinizde de bu şekli uygulayabilirsiniz.


·         MALZEMELER:
·         125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·         1 adet yumurta
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 su bardağı nişasta
·         1,5 çay bardağı toz şeker
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         alabildiği kadar un ( 3 su bardağından biraz fazla)
·         İÇ MALZEMESİ:
·         3-4 adet elma
·         1 çay bardağı şeker
·         1 atlı kaşığı tarçın
·         arzuya göre çekilmiş ceviz
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle iç malzememizi hazırlayalım.
·         Elmaları soyup rendeleyelim.
·         Üzerine şekeri ekleyelim ve elmalar hafifi suyunu çekene kadar  pişirelim.
·         Ocaktan alınca üzerine tarçın ve isteğe göre cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
·         Hamuru için.
·         Yoğurma kabımıza,tereyağı,yumurta,sıvı yağı,yoğurt ve şekeri alıp güzelce karıştıralım.
·         Nişasta vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyelim ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·         Hafif unlu tezgahta hamurumu yarım cm kalınlığında merdane ile açalım.
·         Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar keselim. (Ben ajda bardağı ile yuvarlaklar kestim.)
·         Bir yuvarlak parçanın üzerine yeteri kadar iç malzememizden koyalım
·         Diğer bir yuvarlak parçanın ortasına artı ( + ) şeklinde bıçakla keselim.
·         Bu parçayı iç malzememizi koyduğumuz parçanın üzerine koyalım.
·         Ve uç kısımlarını çatal yardımıyla bastırarak kapatalım.
·         Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla dizelim.
·         175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene değin pişirelim.
·         Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpelim. 
AFİYET OLSUN
·         NOT:Bazen yoğurt olduğundan daha sıvı oluyor,ben bu tarifte 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un kullandım.

















DAHA FAZLA LEZZET

tarçın 3823034910562410105

Yorum Gönder

  1. tariflerinizdeki nişasta ne nişastası acaba?

    YanıtlaSil
  2. Ben buğday nişastası kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  3. tatlı çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Tatlılara bayılırım herkese öneririm.

    YanıtlaSil
  5. Ben Esra elma kurabiyesi pişmeden bayıldım.

    YanıtlaSil
  6. Aslı- derin dondurucuda saklanabilir mi acaba? önceden yapıp atsak misafire hazır olsa...

    YanıtlaSil
  7. Ben tarifi harfiyen yaptim ve nisasta olarak misir nisastasi kullandim. Olur mu ?

    Bide unu 4 SB aldi normalmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısır nişastası da olur..aslında 3 su bardağı un tam geliyor ama belki kullandığınız bardak ölçüsü büyükse daha fazla un alır

      Sil
    2. Birde 1 cb siviyagindan eminmisiniz ?

      Sil
  8. Tarifteki tüm malzemelerden eminim..defalarca yaptım ve bir çok takipçim de deneyip fotoğraflarıyla facebook sayfamda paylaştılar.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item