YAĞ MANTISI
YAĞ MANTISI ( 10 KİŞİLİK) Lezzet ötesi :) · MALZEMELER: · HAMURU İÇİN: · yarım paket yaş maya · ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/yag-mantisi.html
YAĞ MANTISI ( 10 KİŞİLİK)
Lezzet ötesi :)
Lezzet ötesi :)
·
MALZEMELER:
·
HAMURU İÇİN:
·
yarım paket yaş
maya
·
1 adet yumurta
·
2 yemek kaşığı sıvı
yağ
·
2 yemek kaşığı
yoğurt
·
1,5 su bardağı ılık
su
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
alabildiğince un
·
İÇİ İÇİN:
·
250 gr kıyma- 1
adet rende kuru soğan- tuz- karabiber
·
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
·
SOSU İÇİN:
·
2 kaşık domates
salçası
·
1 çorba kaşığı
biber salçası
·
yarım çay bardağı
sıvı yağ
·
yeteri kadar su-
tuz- kuru nane- pul biber
·
Sosumuzu pişirelim.
·
YOĞURTLU SOS İÇİN:
·
1 kilo yoğurt-
sarımsak- tuz
·
YAPILIŞI:
·
Maya, su, sıvı yağ,
yoğurt, yumurta, tuz ve elenmiş unumuzu katıp, kulak memesinden biraz daha
yumuşak bir hamur yoğuralım.zerini örtüp, bir süre mayalandıralım.
·
Hamurumuzu 2 'ye
bölelim. her bezeyi unlanmış zeminde 3-4 milim kalınlığında açalım.İri kareler
şeklinde keselim.( Boydan ve enden şeritler keserek)
·
Karelerin tam
ortalarına güzelce yoğurduğumuz iç malzememizden yeteri kadar koyalım.
·
Karşılıklı
kenarlarını birleştirelim.
·
Ve kat şekli alta
gelecek şekilde kızgın yağda kızartalım.
·
Kızaran
mantının üzerine önce sarımsaklı yoğurdu,sonra sosumuzu dökerek sıcak
servis yapalım
·
NOT: Yoğurdu ve
sosunu bolca dökmenizi tavsiye ederim.
·
Ben mantıların
şekli yeterince görünmesi açısından az döktüm..
·
AFİYET OLSUN
karşılıklı kenarlarını kapatınca bohça şeklini almazmı? Kızarırken ağzı açılıp kıymalar dökülmüyormu?
YanıtlaSilBohça gibi kapatmıyoruz fotoğraftaki gibi karşılıklı uşları ortada birleştiriyorz ve kıyma tarafını ilk önce kızartıyor, böylece iç malzemede dökülmüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel bir fikir deniyeceğim. Sevgiler..........
YanıtlaSilYağ mantısı top gibi olmuyor muydu?
YanıtlaSilkayseri mutfağının çok güzel yemeklerinden biridir paylaşım için teşekkürler..
YanıtlaSil