PATATESLİ POĞAÇA
PATATESLİ POĞAÇA Sevgili Sibel Hafızoğlu Konca ^ya tarifini bzlerle paylaşıtığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:))
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/patatesli-pogaca.html
PATATESLİ POĞAÇA
Sevgili Sibel Hafızoğlu Konca ^ya tarifini bzlerle paylaşıtığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:))
Sevgili Sibel Hafızoğlu Konca ^ya tarifini bzlerle paylaşıtığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:))
MALZEMELER:
yarım litre süt
1 paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( akları hamur içine sarılar üzerine sürülecek )
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 tane haşlanmış orta boy patates ( patatesler ezilip diğer unla birlikte yoğurulur )
alabildiğine un ( yaklaşık 1 kilo 750 gr kadar gidiyor )
YAPILIŞI
patatesler haşlandıktan sonra ezilir , bir kapta süt ısıtılır içine eritilmiş margarin ve yaş maya katılıp biraz soğutulduktan sonra hamur kabına dökürlür içine 2 yumurta akları , sıvı yağ , haşlanmış patatesler , tuz ve şeker ilave edilir bir çatal yardımıyla iyice karıştırılır , un yavaş yavaş harcın içine yedirilerek katılır hamur kulak memesi yumuşaklığında olunca 1 saat kadar sıcak ortamda kabarmaya bırakılır . kabaran hamur yoğurulmadan kopartılarak yuvarlanıp yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir . fırın derecesi 175 - 200 dereceye ayarlanır , fırın önceden ısıtılmış olucak . AFİYET OLSUN