SAMSA BÖREĞİ
SAMSA BÖREĞİ
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/samsa-boregi.html
SAMSA BÖREĞİ
MALZEMELE
HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 paket yaşmaya
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı tuz
alabildiğince SU
İÇ MALZEMESİ:
4OO gr kıyma
1 büyük sakız kabağı
2 adet kuru soğa
yeterince tuz- karabiber
ARASI İÇİN. 1 PAKET TEREYAĞI VEYA MARGARİN
YAPILIUŞI:
İÇİ İÇİN: Soğanları ince kıyım doğrayıp, sıvıyağda pembeleştirelim ve kıymayı ilave edelim. Kıyma suyunu çekene kadar kavuralım ve baharatları ekleyelim. Kabağı tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katalım.( Arzu ederseniz kıymayı çiğden kullanabilirsiniz.)
HAMURU İÇİN: Tuz ilave edip, kulak memesi kıvamında yoğuralım. Unun ortasını açıp, mayayı, ve şekeri koyarak ılık suyla erşelim. Hamurumuzu ikiye bölüp, yufkaları mantı yufkası hamurundan biraz daha kalın açalım. Üzerine yeteri kadar erimiş yağ sürelim ve sıkı bir rulo saralım. Diğer hamuruda aynı işlemden geçirelim. Yağın biraz donması ve hamurumzun güzel kesilmesi için bir süre buzdolabında bekletelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra 1 parmak genişiliğinde keselim. Kestiğmiz yerden tezgaha yatırlım ve elimizle iyice bastırarak biraz büyütelim. Tam ortasına iç malzememizden koyup, kenarları içe büzerek yuvarlak şekil verelim. Ters çevirerek yağlanmış fırın tepsimize dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. AFİYET OLSUN