GALETA UNLU POĞAÇA
GALETA UNLU POĞAÇA ( PATATESLİ- SUCUKLU- PEYNİRLİ )
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/galeta-unlu-pogaca.html
GALETA UNLU POĞAÇA ( PATATESLİ- SUCUKLU- PEYNİRLİ )
MALZEMELER:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un ( 3 su bardağı kadar)
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
biraz galeta unu
İÇİ İÇİN:
Patatesli iç ( 2-3 adet patates haşlanır.Üzerine yemeklik doğranmış soğan ,tuz ve karabiber eklenir.)
Sucuk ( Sucukları ince ince dilimleyip, poğaçamızın içine koyalım.)
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerimizi kulak memesi kıvamında yoğuralım.Dilediğimiz büyüklükte bezeler koparalım.Bezeyi avucumuzun içiyle açıp dilediğimiz harcı koyup kapatalım.Yuvarlak bir şekil verelim Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve galeta ununa hafifce batırp yağlı kağıt serilmiş ( veya yağlanmış) fırın tepsimiz aralıklarla dizelim.200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.AFİYET OLSUN.
MALZEMELER:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un ( 3 su bardağı kadar)
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
biraz galeta unu
İÇİ İÇİN:
Patatesli iç ( 2-3 adet patates haşlanır.Üzerine yemeklik doğranmış soğan ,tuz ve karabiber eklenir.)
Sucuk ( Sucukları ince ince dilimleyip, poğaçamızın içine koyalım.)
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerimizi kulak memesi kıvamında yoğuralım.Dilediğimiz büyüklükte bezeler koparalım.Bezeyi avucumuzun içiyle açıp dilediğimiz harcı koyup kapatalım.Yuvarlak bir şekil verelim Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve galeta ununa hafifce batırp yağlı kağıt serilmiş ( veya yağlanmış) fırın tepsimiz aralıklarla dizelim.200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.AFİYET OLSUN.
-->