PATATESLİ HİNGEL | Mutfak Ve Tatlar

PATATESLİ HİNGEL

PATATESLİ HİNGEL Sivaslı Feyza hanıma tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık ...





PATATESLİ HİNGEL
Sivaslı Feyza hanıma tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık ...



MALZEMELER:
1 kg patates
1 Adet yumurta
1 Bardak su
Aldığı kadar un
Pul biber
Sosu İçin
250 gr tereyağı
Domates soslu biber turşusu
YAPILIŞI:
1 kg patatesin kabukları soyulduktan sonra güzelce yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ile haşlamaya bırakılır.
Daha sonra patatesler ocaktan alınır ve çatal ile ezilip içine pul biber ilave edilir.
Diğer tarafta derin bir kaba 1 bardak su ve 2 çay kaşığı tuz ekledikten sonra üzerine 1 adet yumurta kırılır ve alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Mantı yufkası kalınlığında açılan hamurdan çaydanlık kapağı ile parçalar kesilir.
Patatesli iç harcı ile doldurulan hamurlar kapatılarak tuzlu suda haşlanır.
Suyu süzülen hamurların üzerine eritilmiş 250 gram tereyağı gezdirilir.
Domates soslu biber turşusu ile servis edilir.


DAHA FAZLA LEZZET

YÖRESELLER 2167235051051476782

Yorum Gönder

  1. super tarif ablacim, keske yagi da cok olmasa :)

    YanıtlaSil
  2. Yağlı olduğunu sanmıyorum canım :)

    YanıtlaSil
  3. Bu mantıyı bizde yaparız fakat yağına sarımsak ve mantı suyuda ekleriz denemenizi tavsiye ederim :) yağı fazla değil tam dengeli oluyor harika bir tat ellerinize ve emeğinize sağlık... :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item