MERCİMEKLİ İÇLİ KÖFTE
MERCİMEKLİ İÇLİ KÖFTE Yöresel tatları seviyorsanız denemelisiniz... Sivaslı Minik Serçe Feyza hanıma tarifini bizlerle payla...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/mercimekli-icli-kofte.html
MERCİMEKLİ İÇLİ KÖFTE
Yöresel tatları seviyorsanız denemelisiniz...
Yöresel tatları seviyorsanız denemelisiniz...
Sivaslı Minik Serçe Feyza hanıma tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:))
·
MALZEMELER:
·
3,5 Bardak haşlanmış yeşil mercimek
·
2 Adet patates
·
1 Adet kuru soğan
·
2 yemek kaşığı kavurma
·
3 Yemek kaşığı tereyağı
·
Pul biber
·
DIŞI İÇİN:
·
250 gr dana kıyması
·
2 Su bardağı ince bulgur
·
1 Su bardağı irmik
·
1 Kepçe un
·
2 Adet yumurta
·
YAPILIŞI:
·
2 Adet patatesin kabukları soyulur ve küçük parçalara ayrılıp haşlanır.
·
Daha sonra ayrı bir kapta 3 yemek
kaşığı tereyağında, 1 adet yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
·
Üzerine 2 yemek kaşığı kavurma
ilave edilir. Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve ezilir.
·
Daha sonra bu patatesler kavurma ve soğanın üzerine ilave edilir.
·
Daha önceden haşlanmış olan
mercimekler de bir çatal ile ezilip, malzemelerin üzerine ilave edilir.
·
Son olarak pul biber eklenip,
ocaktan alınır.
·
İç harcı soğurken, dış harcı için
gerekli bütün malzemeler bir yoğurma tepsisinde karıştırılır.
·
Bulgur iyice yumuşayana kadar azar azar su eklenir ve yoğrulur.
·
Dış harcından cevizden biraz daha
büyük yuvarlaklar elde edilir.
·
Yuvarlanan köftenin ortası açılır ve iç harcı ile doldurulduktan sonra,
yuvarlayarak kapatılır.
·
Diğer tarafta derin bir tencerede
su kaynatılır.
·
Üzerine tuz atıldıktan sonra
köfteler bu suda haşlanarak pişirilir.
·
Pişen köfteler bir servis tabağına
alınır ve üzerine kızgın tereyağı gezdirilir.
·
AFİYET OLSUN