MİDYE BÖREK
MİDYE BÖREK
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/midye-borek.html
MİDYE BÖREK
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık süt
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiğince un ( Benim çay bardağım büyük, unu 4 su bardağından 1 parmak fazla kullandım.)
ARA KATLARA SÜRMEK İÇİN: 125 gr tereyağı
İÇ MALZEMESİ: Dilediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Öncelikle, mayayı ılık sütte eritelim ve tüm hamur malzemelerini ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzdan 5 adet eşit bezeler yapalım.
Her bezemizi tek tek incecik açıp, aralarına yeteri kadar erimiş tereyağı sürelim ve yufkalarımızı üst üste koyarak sıkıca bir rulo saralım.
Rulomuzu 15 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
Dolaptan çıkardıktan sonra bir parmak genişliğinde keselim ve her parçayı kesilen yönde hafifce açalım.( Elimizlede bastırarakda açabiliriz.)
Arasına iç malzememizi koyarak, poğaça gibi kapatalım.
Yağlanmış fırın tepsimize dizelim ve herbir böreğimizin üzerine yeteri kadar erimiş tereyağ gezdirelim.
190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
NOT: HAMURUMUZU MAYALANDIRMIYORUZ. MAYALANIRSA KATLAR OLUŞMAZ VE NORMAL POĞAÇA GİBİ OLUR.
NOT: Üzerindeki katlar, rulo sararak oluşturturduğumuz katlardır. Kestiğimiz yüzü yatırarak iç malzememizi koyup, kapatıyoruz.
NOT: Üzerlerine yumurta sarısı sürmüyoruz, sürersek katları yapıştırı ve görünmez.AFİYET OLSUN
Günaydın hayırlı günler ellerinize sağlık sayfanız çok güzel sevgiler:)
YanıtlaSil