ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PASTA
ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PASTA
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/cilekli-cikolatali-pandispanya.html
ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PASTA
MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
100 gr Bitter çikolata
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
ARASI ve ÜSTÜ İÇİN:
3oo gr çilek
1 paket krema
300 gr Bitter çikolata
KEKİ ISLATMAK İÇİN: 1 çay bardağı süt veya şekerli su veya meyve suyu
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri mikserle kabarıncaya kadar çırpalım. BENMARİ USULÜ erittiğimiz çikolatayı ekleyelim. Un , kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, karıştıralım. Yağlanmış orta boy bir kalıba boşaltıp, 170 derecede pişirelim. Soğuyunca iki parçaya keselim.Kremayı kaynatmadan eritelim ve çikolatayı ekleyip, karıştırarak eritelim. Pandispanyanın ilk katını ıslatalım ve yeteri kadar krema sürelim, üzerine dilimlenmiş çilekleri dizelim. Diğer parçayı da ıslatıp, biraz krema sürelim ve üzerini kapatalım. kalan kremamızla yanları kapatmadan üzerini düzgünce kaplayalım.Arzu ederseniz üstüne kakao veya çekilmiş antep fıstığı serpebilirsiniz.
NOT: Dilediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN
BENMARİ USULÜ; çikolatayı ısıya dayanıklı bir kabın içine parçalayarak koyalım ve kabımızı içine oturtacağımız büyüklükte bir kabın içine koyalım ama çok fazla tabanına inmeyecek ölçüde bir kap seçelim..Alttaki kabın içine sıcak su koyalım. Ocak üstünde orta hararetli ateşte çikolatalar eriyinceye kadar karıştırarak eritelim. AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
100 gr Bitter çikolata
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
ARASI ve ÜSTÜ İÇİN:
3oo gr çilek
1 paket krema
300 gr Bitter çikolata
KEKİ ISLATMAK İÇİN: 1 çay bardağı süt veya şekerli su veya meyve suyu
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri mikserle kabarıncaya kadar çırpalım. BENMARİ USULÜ erittiğimiz çikolatayı ekleyelim. Un , kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, karıştıralım. Yağlanmış orta boy bir kalıba boşaltıp, 170 derecede pişirelim. Soğuyunca iki parçaya keselim.Kremayı kaynatmadan eritelim ve çikolatayı ekleyip, karıştırarak eritelim. Pandispanyanın ilk katını ıslatalım ve yeteri kadar krema sürelim, üzerine dilimlenmiş çilekleri dizelim. Diğer parçayı da ıslatıp, biraz krema sürelim ve üzerini kapatalım. kalan kremamızla yanları kapatmadan üzerini düzgünce kaplayalım.Arzu ederseniz üstüne kakao veya çekilmiş antep fıstığı serpebilirsiniz.
NOT: Dilediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN
BENMARİ USULÜ; çikolatayı ısıya dayanıklı bir kabın içine parçalayarak koyalım ve kabımızı içine oturtacağımız büyüklükte bir kabın içine koyalım ama çok fazla tabanına inmeyecek ölçüde bir kap seçelim..Alttaki kabın içine sıcak su koyalım. Ocak üstünde orta hararetli ateşte çikolatalar eriyinceye kadar karıştırarak eritelim. AFİYET OLSUN