BANYOLU BÖREK
MÜKEMMEL PRATİK BİR BANYOLU BÖREK BÖREK MALZEMELER: 6 adet yufka 1 paket tereyağ veya margarin 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/banyolu-borek.html
MÜKEMMEL PRATİK BİR
BANYOLU BÖREK BÖREK
MALZEMELER:
6 adet yufka
1 paket tereyağ veya margarin
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
tuz. karabiber- pulbiber- sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN: Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Öncelikle çok az sıvıyağa soğanı pembeleştirip, kıymamızı kavuralınm. Baharatlarını ekleyelim ve soğutalım.
3 adet adet yufkayı aralarına erimiş margarinimizi sürerek üst üste yerleştirelim. Yufkaları 12 eşit üçgenlere bölüp, kıymalı harcımızı geniş kısımlarına yeteri kadar koyup, sigara böreği gibi saralım ve uçlarını su ile yapıştıralım. Diğer 3 yufkamızıda aynı işlemden geçirelim. Börekleri derin bir kaba yerleştirerek üzerlerini geçecek kadar su ile dolduralım. Hiç bekletmeden böreklerimizin suyunu sıkıp, yağlanmış fırın tepsimize sıralayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim. AFİYET OLSUN
BANYOLU BÖREK BÖREK
MALZEMELER:
6 adet yufka
1 paket tereyağ veya margarin
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
tuz. karabiber- pulbiber- sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN: Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Öncelikle çok az sıvıyağa soğanı pembeleştirip, kıymamızı kavuralınm. Baharatlarını ekleyelim ve soğutalım.
3 adet adet yufkayı aralarına erimiş margarinimizi sürerek üst üste yerleştirelim. Yufkaları 12 eşit üçgenlere bölüp, kıymalı harcımızı geniş kısımlarına yeteri kadar koyup, sigara böreği gibi saralım ve uçlarını su ile yapıştıralım. Diğer 3 yufkamızıda aynı işlemden geçirelim. Börekleri derin bir kaba yerleştirerek üzerlerini geçecek kadar su ile dolduralım. Hiç bekletmeden böreklerimizin suyunu sıkıp, yağlanmış fırın tepsimize sıralayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim. AFİYET OLSUN