KETE
Kıyır kıyır bir çörek KETE Sivaslı Minik Serçe ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz ellerinize sağ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/kete.html
Kıyır kıyır bir çörek
KETE
Sivaslı Minik Serçe ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz ellerinize sağlık:)) HATİCE TEYZENİN EV YEMEKLERİ / SİVAS
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı süt
yarım çay bardagı sıvı yağ
yarım paketten az yaşmaya
tuz
alabildğince un
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
250 gr tereyağı
3,5 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
ARASI İÇİN:250 gr erimiş tereyağı- 1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Hamur malzmeleri ele yapışan bir hamur kıvamında yoğuralım.Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Ve her bezeyi açabildiğimz kadar ince açalım. Yufkanın üzerine erimiş tereyağı ve sıvıyağ karışımın yeteri kadar sürelim. Yufkanın dört yanınıda içe katlayarak kare yapalım ve zarf şeklnde kapatalım. başka bir bezeyide yine incecik açıp yağlayalım ve zarfı içine koyalım. Attaki yufkayıda içindeki zarf gibi aynı şekilde katlayalım VE TEK ZARF ELDE EDELİM. BU ZARFI 4 KAREYE KESELİM, her karenin ortasına un kavurması ve ceviz koyalım hamurun ağız kısmını büzerek kapatalım, yağlanmış fırın tepsmize dizelim. Diğer kalan bezeleride aynı işlemden geçirelim. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana değin pişirelim.AFİYET OLSUN
keteyi bizim bir komşu nefis yapıyor biz de bir güzel indiriyoruz mideye Allah razı olsun yoksa böyle nefis fotolara bak bak nereye kadar : )
YanıtlaSilKeteyi çok severim; bu hafta tekrar başka bir tarifle yayınlayacağım:)
YanıtlaSil