FIRINDA KIYMALI PATATES YEMEĞİ (Bulgar Musakkası) | Mutfak Ve Tatlar

FIRINDA KIYMALI PATATES YEMEĞİ (Bulgar Musakkası)

Bugün hala ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız, lezzetli ve pratik bir yemek; denemenizi öneririm:) FIRINDA KIYMALI PATATES YEMEĞ...




Bugün hala ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız, lezzetli ve pratik bir yemek; denemenizi öneririm:)
FIRINDA KIYMALI PATATES YEMEĞİ ( Bulgar Musakkası)
·         MALZEMELER:
·         1,5 kilo patates
·         1 büyük kuru soğan
·         300 gr kıyma
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         1 tatlı kaşığı biber salçası
·         tuz- karabiber- sıvı yağ
·         ÜZERİ İÇİN.
·         3 adet yumurta
·         4 yemek kaşığı yoğurt
·         1 çay bardağı süt
·         250 gr kaşar peyniri rendesi
·         YAPILIŞI:
·         Soğanları ince kıyım doğrayıp, sıvı yağda pembeleşene kavurun.
·         Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
·         Salçaları ekleyip, 1 dakika daha kavurun.
·         Patatesleri küp küp doğrayıp ilave edip,kavurmaya birkaç dakika daha devam edin.
·         Üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ve baharatları ilave edin.
·         Patatesler yumuşayınca orta boy bir  borcama  alın.
·         200 derecede patatesler suyunu çekene kadar pişirin.
·         Bir kasede yumurta,yoğurt ve sütü çırpıp patateslerin üzerine dökün ve tekrar fırına verin.
·         Yumurtalı karışım pişince fırından çıkarın ve kaşar peynirini üzerine serpip, TEKRAR KAŞARLAR ERİYİNCEYE KADAR FIRINA PİŞİRİN.
·         Sıcak servis yapın.

·          AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 2612671811237669207

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item