BİBER SOSLU BROKOLİ SALATASI | Mutfak Ve Tatlar

BİBER SOSLU BROKOLİ SALATASI

BROKOLİ Uzmanlar, brokolide, havuçtakinden daha fazla beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içil...










  • BROKOLİ
    Uzmanlar, brokolide, havuçtakinden daha fazla beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor. Beta karotenin, güçlü bir kanser savaşçısı olduğunu vurgulayan uzmanlar, yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azalttığını ifade ediyor.

    Brokolinin ayrıca, B1 ve C vitamini ile dolu olduğunun altını çizen uzmanlar, yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerdiğini belirtiyor. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokolinin vitamin deposu olduğunu bildiren uzmanlar, suyunun havuç veya elma suyu ile karıştırılarak içilmesinin de faydalı olduğunu kaydediyor.
    Brokolinin çeşitleri, taşıdığı renklere göre de, beyaz başlı, mor başlı ve yeşil başlı çeşit olarak üçe ayrılır. Çiğ ya da pişirilerek tüketilen brokoli, haşlandığında içerdiği vitaminlerin çoğu kaynayan suya geçeceğinden bu su dökülmeyip değerlendirilmelidir. Kalorisi düşük bir sebze olduğundan diyetlerde yer alan brokoli, dondurularak saklanmaya ve sonradan tüketilmeye çok uygundur.
    BİBER SOSLU BROKOLİ SALATASI



    MALZEMELER:
    1 kilo Brokoli
    SOSU İÇİN:
    5 adet közlenmiş kırmızı biber
    1 su bardağı yoğurt
    4- 5 diş sarmısak
    1 adet limon suyu
    yeterince tuz-karabiber- pul biber- zeytinyağı
    ÜZERİ İÇİN:
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
    BROKOLİYİ HAŞLAMAK İÇİN:
    1 limon suyu- tuz
    YAPILIŞI:
    Brokolileri çiçek çiçek ayırıp sirkeli suda güzelce yıkayalım.Bir tencereye yeteri kadar su ve tuzu koyup kaynatlım. Kaynayan suya brokolileri ve limon suyunu ilave edip 4-5 dakika kadar haşlayalım. Haşlanan brokolileri soğuk suda birkaç dakika bekletelim ve süzelim.
    SOS MALZEMELERİNİ,bir robotta güzelce çekelim. Brokolileri servis tabağına alalım ve üzerine sosu dökelim. Üstüne cevizleri serpelim.AFİYET OLSUN

-->

DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 7355826744807467595

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item