BİBER SOSLU BROKOLİ SALATASI
BROKOLİ Uzmanlar, brokolide, havuçtakinden daha fazla beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içil...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/biber-soslu-brokoli-salatasi.html
BROKOLİ
Uzmanlar, brokolide, havuçtakinden daha fazla beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor. Beta karotenin, güçlü bir kanser savaşçısı olduğunu vurgulayan uzmanlar, yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azalttığını ifade ediyor.
Brokolinin ayrıca, B1 ve C vitamini ile dolu olduğunun altını çizen uzmanlar, yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerdiğini belirtiyor. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokolinin vitamin deposu olduğunu bildiren uzmanlar, suyunun havuç veya elma suyu ile karıştırılarak içilmesinin de faydalı olduğunu kaydediyor.
Brokolinin çeşitleri, taşıdığı renklere göre de, beyaz başlı, mor başlı ve yeşil başlı çeşit olarak üçe ayrılır. Çiğ ya da pişirilerek tüketilen brokoli, haşlandığında içerdiği vitaminlerin çoğu kaynayan suya geçeceğinden bu su dökülmeyip değerlendirilmelidir. Kalorisi düşük bir sebze olduğundan diyetlerde yer alan brokoli, dondurularak saklanmaya ve sonradan tüketilmeye çok uygundur.
BİBER SOSLU BROKOLİ SALATASI
MALZEMELER:
1 kilo Brokoli
SOSU İÇİN:
5 adet közlenmiş kırmızı biber
1 su bardağı yoğurt
4- 5 diş sarmısak
1 adet limon suyu
yeterince tuz-karabiber- pul biber- zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
BROKOLİYİ HAŞLAMAK İÇİN:
1 limon suyu- tuz
YAPILIŞI:
Brokolileri çiçek çiçek ayırıp sirkeli suda güzelce yıkayalım.Bir tencereye yeteri kadar su ve tuzu koyup kaynatlım. Kaynayan suya brokolileri ve limon suyunu ilave edip 4-5 dakika kadar haşlayalım. Haşlanan brokolileri soğuk suda birkaç dakika bekletelim ve süzelim.
SOS MALZEMELERİNİ,bir robotta güzelce çekelim. Brokolileri servis tabağına alalım ve üzerine sosu dökelim. Üstüne cevizleri serpelim.AFİYET OLSUN
-->