AMASYA ÇÖREĞİ
2 Aralık 2011 Güzel bir çörek tarifi AMASYA ÇÖREĞİ Sevgili Hayriye Seda Bilgin' e tarifini bizlerle paylaştığı...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/amasya-coregi.html
Güzel bir çörek tarifi
AMASYA ÇÖREĞİ
Sevgili Hayriye Seda Bilgin' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellernize sağlık:)))
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET İNSTANT KURU MAYA
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ (İRİ KIYILMIŞ)
5 su bardağı un
YAPILIŞI:
MAYAYI UNA KARIŞTIR. TUZ VE CEVİZ HARİÇ MALZEMELERİ KARIŞTIR.BİRAZ KARIŞTIKTAN SONRA TUZU KOY.HAMURU YOĞUR. CEVİZ İÇİNİ KOY, TEKRAR YOĞUR.( Hamur ele yapışan yumuşak bir hamurdur.) ÜZERİNİ ÖRT. MAYALANMASI İÇİN YARIM SAAT BEKLE.HAMUR KABARINCA ELİNLE HAMURU İNCE AÇ. 1/4 PAKET MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA BEKLEMİŞ) İLE YAĞLA.RULO YAPILIR, KESİLİR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLA, TEPSİYE KOY.TEPSİDE 15-20 DAKİKA BEKLET. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜR, PİŞİR. AFİYET OLSUN.
AMASYA ÇÖREĞİ
Sevgili Hayriye Seda Bilgin' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellernize sağlık:)))
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET İNSTANT KURU MAYA
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ (İRİ KIYILMIŞ)
5 su bardağı un
YAPILIŞI:
MAYAYI UNA KARIŞTIR. TUZ VE CEVİZ HARİÇ MALZEMELERİ KARIŞTIR.BİRAZ KARIŞTIKTAN SONRA TUZU KOY.HAMURU YOĞUR. CEVİZ İÇİNİ KOY, TEKRAR YOĞUR.( Hamur ele yapışan yumuşak bir hamurdur.) ÜZERİNİ ÖRT. MAYALANMASI İÇİN YARIM SAAT BEKLE.HAMUR KABARINCA ELİNLE HAMURU İNCE AÇ. 1/4 PAKET MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA BEKLEMİŞ) İLE YAĞLA.RULO YAPILIR, KESİLİR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLA, TEPSİYE KOY.TEPSİDE 15-20 DAKİKA BEKLET. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜR, PİŞİR. AFİYET OLSUN.
—